12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialZiua Europei în Capitală: Muzică de fanfară și momente artistice inedite

Ziua Europei în Capitală: Muzică de fanfară și momente artistice inedite

În Capitală va avea loc, sâmbătă, o serie de evenimente culturale și artistice dedicate Zilei Europei. Cinci fanfare europene vor susține recitaluri în puncte cheie ale Bucureștiului, iar în Parcul Cișmigiu se va organiza un târg al statelor membre UE.

Peste 130 de muzicieni vor concerta în Parcul Unirii, Parcul Cișmigiu (zona foișor), Parcul Herăstrău (zona foișor) și Piața Universității (esplanada cu statui). Trupele invitate sunt: Fanfara Regimentului 30 Garda "Mihai Viteazul" (România), The Hussards (Ungaria), The Pipe and Drums (Scoția), The Napoleonic Historical Band (Franța) și Bersaglieri Military Band (Italia).

La Piața Statelor Membre UE, un târg desfășurat în Cișmigiu, vor participa reprezentanți ai Biroului de Informare al Parlamentului European și Reprezentanța Comisiei Europene în România, alături de reprezentanți din 22 de țări europene. Statele participante le vor prezenta vizitatorilor obiceiuri specifice, diverse activități și oferte turistice. Fiecare țară europeană va susține spectacole artistice tradiționale. Momentele artistice vor constitui  fie concerte, fie piese de teatru, pregătite de profesioniști români sau europeni.

Toate capitalele europene găzduiesc astfel de manifestări, iar accesul la evenimentele din cadrul sărbătorii ”9 Mai – Ziua Europei” este complet gratuit.

În 2015 se împlinesc 30 de ani de când Consiliul European de la Milano a decis ziua de 9 Mai ca Zi a Europei și totodată 10 ani de când România a semnat Tratatul de Aderare la UE.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...
Ultima oră
Pe aceeași temă