17.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO. Ziua Forțelor Terestre celebrată de MApN. Ce declarații au făcut...

GALERIE FOTO. Ziua Forțelor Terestre celebrată de MApN. Ce declarații au făcut Gabriel Oprea și Mircea Dușa

UPDATE: Sărbătorirea Zilei Forţelor Terestre se va încheia, joi, la ora 22.00 cu Retrgerea cu torţe, potrivit unui mesaj postat de Forțele Terestre Române pe Facebook. 

”Vă aşteptăm în intervalul orar 20.00-22.00 pe itinerariul: Cercul Militar Naţional, Bulevardul Regina Elisabeta, Bulevardul Mihail Kogălniceanu, Splaiul Independenţei, Bulevardul Eroilor, strada dr. Gheorghe Marinescu, Şoseaua Cotroceni, Bulevardul Iuliu Maniu, Bulevardul Vasile Milea, Drumul Taberei, Statul Major al Forţelor Terestre, pentru a asista la un marş cu torţe pe ritmurile Muzicii Militare ale Diviziei 1 Infanterie "Dacica"”, au scris FOrțele Terestre Române pe rețeaua de socializare. 

Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea ceremonia de la Statul Major, dar și demonstrațiile care au avut loc în parcul Carol I din Capitală. 

——–

Ministrul de Interne Gabriel Oprea a declarat, miercuri, cu ocazia Zilei Forțelor Terestre, că România are cele mai importante garanții de securitate, întrucât face parte din NATO.

”Ne cinstim eroii și onorăm militarii care fac parte din cel mai reprezentativ corp al Armatei române, Forțele terestre. Cei care ne-au fost camarazi, prieteni sau colegi nu vor fi uitați niciodată, este o obligație sacră de a nu lăsa pe nimeni în urmă, indiferent de sacrificii. România are astăzi cele mai importante garanții de securitate. Suntem parte a celei mai importante alianțe militare. Împartășim valorile libertății, securității și justiției. Primul și cel mai important ideal al României, asumat ca membră a NATO este solidaritatea”, a declarat Gabiel Oprea. 

În cadrul discursului, ministrul de Interne a precizat că România și-a asumat responsabilități importante în cei 11 ani de când face parte a NATO, în operațiunile din Irak și Afganistan, dar și în lupta cu amenințările teroriste.

”Trebuie să ne adaptăm la noile amenințări, ajustând permanent resursele pe care le avem, pentru a face față acestor schimbări. (…) Am încredre deplină în profesionalismul și capacitățile miliarilor noștri, demonstrate în acțiunile Armatei”, a mai spus ministrul de Interne. 

Și ministrul Apărării, Mircea Dușa a vorbit, în cadrul discursului său despre importanța forțelor terestre pentru România. În acest context, Dușa a subliniat că acestea reprezintă o componentă importantă a securității României și un organism cu capacitate operațională similară forțelor terestre armatele țărilor europene.

”Începând din anul 1991, Forțele terestre române sunt angajate în îndeplinirea misiunilor în teatrele de operații cu o gamă complexă de misiuni. Angajarea Forțelor terestre în misiuni și operații  în afara teritoriului național s-a făcut în mod gradual începând cu 1991 și continuă și în prezent, pe trei continente, sub mandat ONU, OSCE sau sub comanda NATO sau UE. În etapa actuală, Forțele terestere constituie o componentă importantă a securității României, prin relevanța misiunilor acestora pentru nevoile de securitate a țării”, a declarat Mircea Dușa. 

Ziua Forțelor Terestre va fi sărbătorită, miercuri și joi, în București, printr-o serie de manifestări publice organizate de Statul Major al Forțelor Terestre.

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, și viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, participă, miercuri, la ceremonia militară de depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor militari căzuți în misiune în teatrele de operații și pe teritoriul României, din proximitatea Palatului Național al Copiilor din Parcul Tineretului.

De asemenea, ministrul Dușa va decora Drapelul de Luptă al Statului Major al Forțelor Terestre cu Ordinul 'Virtutea Militară' — în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari.

Ministrul Apărării va participa, la ora 14.00, la manifestările publice desfășurate cu prilejul Zilei Forțelor Terestre în Parcul Carol I, unde va vizita expozițiile de echipament, armament și tehnică militară și va urmări exerciții demonstrative ale militarilor.

Elevi și studenți militari vor prezenta oferta educațională a instituțiilor de profil din compunerea Forțelor Terestre și algoritmul procesului de recrutare, selecție și admitere în învățământul militar.

Alături de militarii români se vor afla și reprezentanți ai Batalionului 2 din Regimentul 2 Cavalerie al Forțelor Terestre americane, aflați în țara noastră pentru a participa la exercițiul Wind Spring.

Cele mai citite

Băncile, sancționate ca urmare a războiului din Ucraina. Reprezentanții lor spun că se confruntă cu provocări fără precedent

După ce americanii au anunțat că vor trece la sancționarea grupului austriac Raiffeisen, din cauza afacerilor extinse din Rusia, la câteva zile Rusia a...

Neil Lennon, instalat oficial la Rapid! Mesajul transmis suporterilor de Dan Șucu

La o zi de la victoria cu FCSB, Rapid a oficializat numirea nord-irlandezului Neil Lennon în funcția de antrenor principal. „Suntem încântaţi să anunţăm numirea...

Băncile, sancționate ca urmare a războiului din Ucraina. Reprezentanții lor spun că se confruntă cu provocări fără precedent

După ce americanii au anunțat că vor trece la sancționarea grupului austriac Raiffeisen, din cauza afacerilor extinse din Rusia, la câteva zile Rusia a...
Ultima oră
Pe aceeași temă