20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialZiua Națională: Trafic restricționat în Capitală

Ziua Națională: Trafic restricționat în Capitală

Circulația rutieră pe artere de circulație care duc către Piața Constituției pentru va fi restricționată, duminică, în Capitală pentru repetiția generală cu toate forțele și mijloacele tehnice care vor participa la parada organizată pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, potrivit MAI, relatează Agerpres. 

“Precizez că restricții similare de circulație vor fi instituite și în preziua și în ziua Paradei Militare, de aceea recomandăm conducătorilor auto să se informeze din timp asupra traseelor alternative. O hartă a acestor restricții vă este pusă la dispoziție de către Poliția Română și Ministerul Afacerilor Interne pe site-urile instituționale și pe paginile de Facebook. Polițiștii rutieri vor fi prezenți în stradă pentru a fluidiza circulația pe arterele adiacente, pentru a acorda sprijin conducătorilor auto și pentru a-i îndruma către rutele ocolitoare”, a precizat purtătoarea de cuvânt a MAI, Monica Dajbog.

Citește și: Ziua Națională: Peste 150.000 de steaguri, realizate la o fabrică din Sibiu

Purtătoarea de cuvânt al MAI a adăugat că în perioada minivacanței prilejuită de Ziua Națională a României aproximativ 18.000 de polițiști, 9.000 de jandarmi, peste 3.300 de polițiști de frontieră și 5.300 de pompieri vor fi la datorie pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, în zonele aglomerate, cu ocazia manifestărilor publice și a evenimentelor cu public numeros, dar și în stațiunile turistice.

Polițiștii rutieri vor fi prezenți pe principalele artere de circulație pentru fluidizarea traficului, prevenirea blocajelor și a accidentelor grave, dar și pentru efectuarea de verificări cu privire la echiparea corespunzătoare a autovehiculelor, iar Centrul INFOTRAFIC al Poliției Române va transmite periodic informări publice cu privire la drumurile pe care se înregistrează probleme deosebite, a precizat Dajbog.

De asemeneam, Jandarmeria Română recomandă turiștilor care intenționează să petreacă minivacanța în stațiunile montane, ca înainte de a se urca pe munte să se informeze temeinic în legătură cu traseul ales și prognoza meteo și, de asemenea, în caz de urgență, să solicite sprijinul Jandarmeriei Montane prin intermediul numărului unic 112.

Cele mai citite

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă