10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialClădirea Ambasador, după 14 ani de procese: jumătate iese la vânzare, cealaltă...

Clădirea Ambasador, după 14 ani de procese: jumătate iese la vânzare, cealaltă rămâne hotel

Procesul judiciar început la hotelul Ambasador din Bucureşti în urmă cu 14 ani s-a încheiat, jumătate din clădire rămânând în posesia vechilor acţionari, care au renovat-o complet şi i-au ridicat standardul la 4 stele, iar cealaltă jumătate va fi scoasă la vânzare de familia care a revendicat-o, informează Mediafax.

Acţionarii Ambasador au investit în ultimii trei ani în partea de hotel care le-a revenit şi care are 99 de camere aproximativ trei milioane de euro în ridicarea gradului de confort de la trei la patru stele, dar şi în modernizarea sălii de conferinţă, a restaurantelor şi a barurilor. Din suma de trei milioane de euro, 2,3 milioane de euro au provenit din surse proprii, iar restul de 700.000 de euro dintr-un credit bancar.

În ceea ce priveşte cealaltă jumătate din clădire, Istrate spune că, din informaţiile pe care le deţine, aceasta va fi scoasă la vânzare pe piaţa imobiliară.

Clădirea în care funcţionează hotelul a fost construită între anii 1937 şi 1939, fiind proiectată de către proprietar. Instanţa a hotărât anul trecut ca terenul şi jumătate din clădirea hotelului Ambasador din Bucureşti, aripa dinspre Ciclop, să fie restituite în natură moştenitorilor arhitectului Arghir Culina, fostul proprietar, după un litigiu care a durat mai mult de un deceniu.

Cei mai importanţi acţionari ai firmei Ambasador Turism, care administrează hotelul Ambasador, sunt Nicolae Istrate (17,7%), Constantin Dochiţu (17,7%), George Manolescu (17,3%), George Ţurnă (16,4%), Dumitru Petre (10,9%) şi Costin Minculescu (5,4%).

Cele mai citite

Veste tristă pentru handbalul românesc. Naționala masculină a ratat calificarea la Campionatul Mondial din 2025

Naționala României de handbal masculin a fost învinsă decisiv de echipa Cehiei în manșa secundă a barajului pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2025....

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...

VIDEO. Semimaratonul Bucureștiului, câștigat de atletul kenyan Alex Nzioka Matata

Cea de-a 13 ediţie a Semimaratonului Bucureşti a fost câștigată de atletul kenian Alex Nzioka Matata, care a parcurs cei 21 de km într-o...
Ultima oră
Pe aceeași temă