15.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecial"Guvernul copiilor" : Mai puţine ore la şcoală

“Guvernul copiilor” : Mai puţine ore la şcoală

Vacanţa de vară va începe luni, 2 iunie, iar programa şcolară va prevede scăderea timpului de studiu cu o oră, zilnic, a decis, duminică, "Guvernul copiilor", în cadrul unei şedinţe care a avut loc la Palatul Victoria, cu ocazia Zilei Copiilor.

Pentru aproximativ o oră, scaunele membrilor Executivului au fost ocupate de aproximativ 100 de elevi merituoşi din mai multe şcoli bucureştene. Ei au fost asistaţi, dar nu de consilieri sau secretari de stat, ci de către părinţi şi profesori. "Prim-ministrul" a reuşit cu greu să-şi potolească membrii Cabinetului aşa încât să poată începe şedinţa de guvern. Copiii se strigau pe numele miniştrilor care erau trecute pe plăcuţele aflate pe masă, în dreptul fiecărui scaun.

"Ce faci, Mircea Duşa?" – "Bine, Gabriel Oprea!", se strigau copiii.

Într-un târziu, "premierul" a reuşit să stabilească ordinea, iar Guvernul copiilor a votat în unanimitate ca vacanţa de vară să înceapă de luni, precum şi scăderea programului de studiu.

Premierul Victor Ponta a fost prezent la acestă şedinţă distractivă de guvern, a glumit cu copiii şi s-a fotografiat cu zeci dintre aceştia.

"A fost cea mai frumoasă şedinţă de până acum. Din păcate, e doar o dată pe an", a spus Ponta, la final.

De asemenea, la Palatul Victoria copiii au putut să întâlnească personaje de poveste, au participat la concursuri de dans şi facepainting şi au asistat la un spectacol susţinut de actorii Teatrului de Animaţie Ţăndărică.

Cele mai citite

Noul director sportiv al Rapidului, primele declarații după instalarea în funcție

Daniel Sandu, noul director sportiv al Rapidului, a declarat că gruparea giuleşteană este un club solid din punct de vedere financiar şi că nu...

Ministrul italian al familiei a fost huiduită de persoane care susțin dreptul la avort

Ministrul italian al familiei, Eugenia Roccella, a fost huiduită joi de protestatari din cauza poziţiei sale critice privind dreptul la avort, motiv pentru care...

Roberta Metsola apel către UE să-și respecte promisiunile de ajutor către Ucraina

Preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a invitat joi Uniunea Europeană să furnizeze ajutorul promis Ucrainei şi să-şi "intensifice" şi mai mult sprijinul său împotriva...
Ultima oră
Pe aceeași temă