23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialA erupt Vulcanul Fogo, în arhipelagul Capul Verde, după 20 de ani...

A erupt Vulcanul Fogo, în arhipelagul Capul Verde, după 20 de ani de inactivitate

După aproape 20 de ani de la ultima sa activitate,Vulcanul Fogo, punctul culminant al arhipelagului Capul Verde, a intrat în erupţie sâmbătă seara, potrivit Mediafax.

Având o înălţime de aproximativ 3.000 de metri, Vulcanul Pico do Fogo s-a trezit la activitate sâmbătă, în jurul orei locale 20.00, provocând evacuarea satelor din apropiere.

Până în acest moment nu au fost semnalate victime sau pagube materiale.

"Erupţia a fost foarte rapidă", a declarat ministrul, Marise Morais, îndemnând la calm populaţia Insulei Fogo.

Erupţia vulcanului din acest an a fost "mult mai puternică decât cea din 1995", când s-a produs ultima dată, a afirmat vulcanologul Bruno Faria pentru postul public de radio.

Ea este similară cu cea din 1951, când a avut loc "cea mai puternică erupţie vulcanică înregistrată vreodată în arhipelag", a adăugat el.

Ministrul a precizat că aeroportul de pe Insula Fogo a fost închis, iar autorităţile au pus în aplicare planul de urgenţă pentru protecţia civilă.

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...
Ultima oră
Pe aceeași temă