21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialAr fi putut deveni Hitler o femeie? Vezi ce plan diabolic aveau...

Ar fi putut deveni Hitler o femeie? Vezi ce plan diabolic aveau britanicii

Cum sfârşitul celui de-al doilea război mondial nu se prevedea a fi foarte aproape şi cu armatele germane înaintând spre est spionii britanici au pus la cale un plan de a-i strecura hormoni sexuali feminini în mâncare lui Adolf Hitler, pentru a-i tempera impulsurile agresive, conform publicaţiei Daily Mail.

 

Agenţii plănuiseră să-i adauge doze de estrogen în mâncare pentru a-l face mai puţin agresiv şi mai docil, aşa cum era sora mai mică a Fuhrer-ului, Paula, care lucra ca secretară. Estrogenul a fost ales deoarece nu avea gust şi acţiona uşor, în timp, ceea ce însemna că putea trece neboservat peste testele făcute mâncării lui Hitler.

Complotul Aliaţilor de a-l transforma pe Hitler într-o femeie era doar una dintre ideile ciudate gândite pentru a ieşi din impas, potrivit unei cărţi publicate recent, „Secret Weapons: Technology, Science and The Race to Win World War II”, a profesorului Brian Ford de la Universitatea din Cardiff. Conform aceleiaşi lucrari, alţii doreau să arunce cu ajutorul avioanelor lipici pentru a-i lipi pe nazişti de sol sau să camufleze bombe în conservele de fructe ce erau exportate în Germania.

„Cercetările au arătat importanţa hormonilor sexuali – aceştia au început să fie folosiţi în terapiile sexuale în Londra. Aliaţii sperau să-i strecoare estrogen în mâncare lui Hitler şi să-i schimbe sexul astfel încât să devină mai feminin şi mai puţin agresiv”, explică Ford.

Acesta a spus că guvernul a acordat o atenţie deosebită planului şi că acesta era perfect plauzibil. Spionii britanici erau deja pregătiţi să înceapă operaţiunea.

„Hitler avea testeri care obişnuiau să guste din mâncărurile sale astfel încât nu exista nici o şansă în a se pune otrava. Hormonii sexuali erau o problema diferită. Îi afectează pe oameni doar dacă sunt administraţi luni la rând”, mai explică profesorul britanic.

Comploturile bizare ale aliaţilor pentru a câştiga războiul au ieşit abia acum la suprafaţă deoarece documentele publicate au fost ţinute secrete o lungă perioadă de timp datorită problemelor sensibile la care făceau referire.

Britanicii nu erau singurii care aveau astfel de scheme ciudate. Naziştii plănuiau să otrăvească cârnaţii, ciocolata şi ness-ul dacă pierdeau războiul, lăsându-le acolo unde erau găsite de trupele aliate.

Fisierele secrete publicate la începutul acestui an au dezvăluit o reţea de sabotanţi nazişti care erau pregătiţi să lupte pentru a crea un al Patrulea Reich în cazul în care imperiul lui Hitler era distrus. Astfel, acesta urma să fie un viitor succesor al celui de-al Treilea Reich.

Patru agenţi germani au fost arestaţi în nordul Franţei în martie 1945 dezvăluindu-se astfel gama de otrăvuri dezvoltată de oamenii de ştiinţă nazişti. Acestea includeau tigările care erau oferite aliaţilor de către spioni. Ţigara îi cauza fumătorului o durere de cap iar spionul îi oferea atunci o aspirină victimei, care era de fapt otrava care omora în mai puţin de zece minute.

Paula Hitler a fost singura dintre rudele de sânge ale lui Hitler care a suprevieţuit maturităţii. A lucrat ca secretara în Viena în 1920 şi a primit suport fincanciar din partea fratelui său până la sinuciderea sa în 1945. După război a fost supusă interogatoriului de către agenţii americani,dar a fost eliberată şi a dus o viaţă retrasă până la moartea sa în 1960.

 

 

Cele mai citite

TOP 5 abilităţi esenţiale care te vor propulsa în carieră

Indiferent de traseul pe care-l alegi în carieră, vei avea nevoie de mai mult decât cunoştinţe specifice pentru a avansa. Soft skills sau abilităţile...

Vești bune despre economie. S&P reconfirmă ratingul suveran al României și perspectiva stabilă

Agenţia de rating S&P a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...
Ultima oră
Pe aceeași temă