13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialBărbatul care a intrat cu mașina în cinci pietoni, pe un trotuar...

Bărbatul care a intrat cu mașina în cinci pietoni, pe un trotuar din Constanța, adus la București

Bărbatul care a intrat, joi, într-un grup de pietoni, în apropierea unei intersecții din Constanța, dup ce i s-a făcut rău la volan, a fost adus, vineri, la Spitalul Universitar din Capitală, pentru tratament de specialitate, informează Mediafax.

Potrivit polițiștilor, șoferul vinovat, un bucureștean în vârstă de 48 de ani, a suferit un infarct în timp ce era la volan, iar din acest motiv a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, mașina intrând pe un scuarul aflat la intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu și strada Soveja, unde a accidentat cinci persoane, una dintre acstea, un bărbat de 49 de ani, murind pe loc.

Conducătorul auto a fost resuscitat de doi tineri, un adolescent de 17 ani, voluntar la SMURD în Târgu Mureș, și un medic rezident din Constanța, iar apoi a fost transportat în stare gravă la spital.

Citește și: Accident grav, la Constanța: Un mort și patru răniți

"Pacientul a suferit un infarct miocardic acut. După ce a fost stabilizat și i-a fost acordat tratament, acesta a fost transferat, joi seară, cu elicopterul SMURD, la Spitalul Universitar din București”, a precizat directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, Dan Căpățână.

La spital au ajuns și cele patru persone rănite în accident – o tânără de 22 de ani și trei bărbați de 18 ani, 28 de ani și 36 de ani, toţi răniţi uşor.

"Pacienții au rămas internați în spital peste noapte, iar în cursul acestei zile vor fi examinați pentru a se stabili dacă pot fi externați”, a mai spus Dan Căpățână.

Accidentul a avut loc joi, în jurul orei 13.30, la intersecția bulevardelor Alexandru Lăpușneanu și Soveja, în urma impactului un bărbat de 49 de ani pierzându-și viața, alte patru persoane fiind rănite.

La faţa locului s-au deplasat mai multe ambulanțe și echipaje SMURD, răniții fiind transportați la spital pentru îngrijiri medicale. De asemenea, la spital a ajuns și șoferul vinovat de producerea accidentului, după ce a fost resuscitat de cadrele medicale.

Conform declarațiilor soției acestuia, aflată și ea în autoturism, șoferului i s-a făcut rău în timp ce se deplasa pe bulevardul Soveja și din acest motiv ar fi pierdut controlul direcției. Mașina a pătruns pe un scuar aflat la intersecția celor două bulevarde, lovind în plin un grup de pietoni ce așteptau culoarea verde a semaforului pentru a traversa.

Cele mai citite

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă