15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialBotoșani: Femeie împușcată de soț, care s-a sinucis după atac

Botoșani: Femeie împușcată de soț, care s-a sinucis după atac

Un bărbat din localitatea Șendriceni, din județul Botoșani, și-a împușcat soția după care s-a sinucis cu aceeași armă de vânătoare. Femeia a rămas în viață în urma atacului și acum este în stare gravă la spital. Anchetatorii afirmă că între cei doi a avut loc un conflict legat de cheltuielile pentru nunta fiului lor.

Potrivit polițiștilor, duminică seară între cei doi soți a izbucnit un conflict după ce femeia, Geta Moruzi, care se întorsese recent din Italia, i-a reproșat bărbatului că ar fi cheltuit banii pe care ea îi trimisese acasă pentru a plăti nunta fiului lor, care urma să aibă loc în 2015.

Procurorii spun că în primă fază au intervenit vecinii pentru a încerca să oprească cearta, iar la un moment dat bărbatul, Stelian Moruzi, a mers într-o cameră, de unde s-a întorsc cu o armă de vânătoare cu care și-a împușcat soția.

”Bărbatul deținea legal două arme de vânătoare. În jurul orei 19.00 a început conflictul dintre soți, bărbatul a plecat într-o altă cameră, unde ținea armele, apoi s-a întors și a tras un foc de armă asupra soției. Vecinii au sunat la 112“, a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Iași, procurorul Aurel Simion.

La scurt timp, bărbatul s-a sinucis, împușcându-se cu aceeași armă de vănătoare. Conform sursei citate, echipajul medical care a ajuns la fața locului l-a preluat întâi pe bărbat să îl transporte la spital, fără să știe de soția acestuia, care era rănită în casă.

”L-au găsit pe el în zăpadă, l-au luat și l-au dus la Dorohoi, apoi ambulanța a fost solicitată din nou. Soția a fost transportată inițial la Dorohoi, acum este la Iași. În cazul bărbatului se face acum autopsia, cauza morții fiind o plagă împușcată în zona inimii“, a adăugat procurorul Aurel Simion.

Luni, femeia a fost transferată în stare critică la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. ”Pacienta avea un hemotorax bilateral, adică sângerare internă în zona toracică provocată de plaga împușcată și o plagă în zona coloanei cervicale, unde au fost depistate frgamente de alice. Pacienta este în comă indusa, este intubată și ventilată mecanic“, a declarat Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU SMURD de la Spitalul ”Sfântul Spiridon“ din Iași.

Reprezentanții Spitalului de Neurochirurgie spun că au reușit să o stabilizeze pe femeie, însă aceasta este în continuare intubată. ”Dacă vom reuși să o salvăm, va fi cu prețul unei paralizii. Are și un hemotorax care a fost drenat și acum este plină de alice. Va mai trebui operată, va trebui să o închidem astăzi, se va întruni o comisie interdisciplinară. Suntem rezervați în privința diagnosticului, ne vom pronunța după ce va fi detubată“, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie, Marius Dabija.

Cele mai citite

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...
Ultima oră
Pe aceeași temă