11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialBraşov: S-a reluat activitatea de ridicare a autoturismelor parcate neregulamentar

Braşov: S-a reluat activitatea de ridicare a autoturismelor parcate neregulamentar

Activitatea de ridicare a autoturismelor parcate neregulamentar pe străzile Braşovului a fost reluată, marţi dimineaţă, maşinile firmelor de ridicare reapărând pe străzile municipiului, transmite NewsIn.

Conducerea Regiei Autonome de Transport a anunţat reluarea activităţii de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar, dar şi că biroul de restituiri a autovehiculelor ridicate va funcţiona în fiecare zi între orele 7.00 – 23.00, iar duminica între orele 7.00 – 19.00, activitatea urmînd a fi gestionatã în continuare de firmele AN&AG Service SRL şi SC Fejer Top SRL, care au încheiat contracte cu RAT pentru efectuarea acestui serviciu.

Şoferii care nu-şi vor găsi maşinile acolo unde le-au lăsat pot obţine informaţii sunând la numerele de telefon 0368/444.080 (RAT Braşov) sau 0268/407.500 (dispeceratul Poliţiei Municipiului).

Restituirea autovehiculelor ridicate va fi făcută după dovedirea dreptului de proprietate, deţinere sau utilizare a maşinii şi după achitarea cheltuielilor reprezentînd contravaloarea operaţiunilor de ridicare, transport şi depozitare a autovehiculului.

Taxa pe care trebuie să o plătească şoferii cărora le-a fost ridicată maşina de pe domeniul public este de 380 de lei, dar, dacă proprietarul maşinii parcate neregulamentar se prezintă la maşină înaintea începerii operaţiunilor de ridicare, maşina va fi eliberată pe loc, proprietarul trebuind să plătească doar 20% din taxa de 380 de lei, dar asta doar dacă maşina de ridicare a ajuns la faţa locului. Dacă maşina de ridicare nu este prezentă, şoferul este liber să plece cu maşina fără a achita nici o taxă.

„Dacã însã operatorii firmelor de ridicãri au ajuns la faţa locului şi au blocat roţile autovehiculului parcat neregulamentar în vederea ridicãrii, atunci se considerã cã operaţiunea de ridicare a început, iar autovehicului nu mai poate fi recuperat decît de la sediul RAT”, a declarat Silviu Ştefan, purtătorul de cuvânt al RAT Braşov.

Reamintim că activitatea de ridicare a maşinilorparcate neregulamentar a fost suspendată în urmă cu cinci zile după ce poliţiştii şi procurorii au descins la sediile RAT şi ale celor două firme de ridicare, unde au fost efectuate percheziţii, fiind ridicate o serie întreagă de documente, dar şi calculatoarele folosite la ţinerea evidenţei operaţiunilor de ridicare a autovehiculelor parcate neregulamentar pe domeniul public al municipiului Braşov.

Deocamdată, sunt anchetaţi cinci poliţişti de la Serviciul de Poliţie Rutieră Braşov, începându-se urmărirea penală împotriva lor pentru abuz în serviciu şi fals intelectual după ce aceştia au întocmit procese-verbale de contravenţie ilegale în cazul ridicării unor autoturisme parcate neregulamentar sau nu. Ancheta este desfăşurată de poliţişti de la Direcţia Generală Anticorupţie Braşov şi Covasna, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lîngă Tribunalul Braşov.

Cele mai citite

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă