13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialBrazilia şocată de un videoclip cu un viol colectiv asupra unei adolescente

Brazilia şocată de un videoclip cu un viol colectiv asupra unei adolescente

Poliţia braziliană urmăreşte peste 30 de suspecţi ai unui viol colectiv asupra unei adolescente la Rio de Janeiro, tinerii postând ulterior videoclipul atacului asupra fetei pe reţelele de socializare, scrie BBC News în ediţia sa online, preluată de Agerpres

Adolescenta de 16 ani crede că a fost drogată după ce a fost sâmbătă în casa prietenului său şi îşi aminteşte că s-a trezit într-o locuinţă necunoscută, fiind înconjurată de bărbaţi. 

Poliţia a emis mandate de arestare pe numele suspecţilor, inclusiv pentru prietenul fetei. 

Atacul a provocat o campanie online împotriva a ceea ce s-ar putea numi cultura violului în Brazilia. Versiuni diferite despre întreaga întâmplare continuă să apară în spaţiul public, însă violul ar fi avut loc într-o comunitate săracă din zona de vest a oraşului Rio de Janeiro în weekend-ul trecut. 

Potrivit declaraţiei pe care a dat-o poliţiei, adolescenta susţine că s-a trezit duminică dimineaţă dezbrăcată şi plină de vânătăi şi a plecat acasă. Câteva zile mai târziu a găsit fotografii cu ea în timpul agresiunilor la care fusese supusă, postate de tinerii respectivi pe reţeaua Twitter. A fost încărcat de asemenea un videoclip de 40 de secunde, care a fost distribuit şi însoţit de comentarii misogine. Reţeaua de socializare chiar a suspendat unele conturi ale celor care au comentat. 

Bunica fetei a declarat pentru media locală că familia a văzut videoclipul şi a plâns. ”Regretăm că ne-am uitat la videoclipul respectiv. Când am auzit ce s-a întâmplat nu ne-a venit să credem. Este o mare suferinţă”, a spus bunica adolescentei pentru ziarul Folha de S. Paulo. 

Atacul asupra fetei a şocat Brazilia, relatează corespondentul BBC Julia Carneiro, menţionând că mai multe grupuri de susţinători au cerut deja organizarea unor proteste în zilele următoare. Internauţii s-au mobilizat şi au creat un cont pe Twitter la adresa #EstuproNuncaMais (Niciodată să nu mai aibă loc un viol). 

Organizaţia Naţiunilor Unite, prin UN Women, a cerut autorităţilor din Brazilia să investigheze cazul, dar cu mare respect pentru victimă, pentru a nu o afecta încă o dată încălcându-i intimitatea, scrie BBC News. Experţii menţionează că astfel de cazuri au loc frecvent în Brazilia, dar rămân necunoscute pentru că victimelor le este frică să denunţe agresiunile pentru a nu suferi repercusiuni sau de ruşine.

Foto: Printscreen BBC.com

Cele mai citite

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă