15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialBreaza, fără gaze în prag de Crăciun

Breaza, fără gaze în prag de Crăciun

Circa 18.000 de locuitori ai orașului Breaza, din județul Prahova, au rămas fără gaze naturale, din cauza unei alunecări de teren care a afectat conducta de transport aflată în exploatarea Transgaz, de duminică seară, de la ora 22.00. 

Potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii luni de Distrigaz Sud Reţele, citat de Mediafax, alimentarea cu gaze naturale a oraşului Breaza a fost sistată începând de duminică seară, de la ora 22.00, din cauza unei alunecări de teren care a afectat conducta de transport aflată în exploatarea Transgaz şi care asigură alimentarea cu gaze a staţiei de reglare-măsurare care deserveşte oraşul Breaza.

Conform sursei citate, alimentarea cu gaze către toţi clienţii casnici şi industriali din Breaza a fost sistată pentru a permite remedierea avariei, iar alimentarea cu gaze naturale va fi reluată, conform estimărilor, luni după-amiază, începând cu ora 17.00. Sunt afectaţi de această întrerupere aproape 18.000 de locuitori ai oraşului Breaza.

Contactat telefonic, viceprimarul oraşului Breaza, Gheorghe Richea, a declarat corespondentului MEDIAFAX că alunecarea de teren care a afectat conducta Transgaz este situată în afara zonei locuite, pe strada Plăieştilor şi nu este singura produsă în localitate.

O altă alunecare de teren a avut loc în această iarnă pe strada Ştefan cel Mare, unde malul de pământ dislocat riscă să afecteze un drum, dar şi o locuinţă, în condiţiile în care alunecarea s-a produs la aproximativ zece metri de o casă. De asemenea, o altă alunecare de teren s-a produs pe strada Stejarului, în apropierea unei alte case.

Conform sursei citate, autorităţile din Breaza au făcut lucrări de consolidare sau studii geo pentru limitarea efectelor unor alunecări de teren mai vechi, pe alte străzi din localitate, afectate în anii trecuți.

Cele mai citite

STB va avea sâmbătă, 20 aprilie, 10 linii cu trasee modificate pentru evenimentul sportiv „The Color Run Celebration Tour 2024”

STB îi anunță pe călători că, sâmbătă, 20 aprilie, 10 linii au trasee modificate pentru evenimentul sportiv „The Color Run Celebration Tour 2024”. Societatea...

Josep Borrell insistă pentru ca țările UE să ajute Ucraina cu sisteme antirachetă

Ţările Uniunii Europene trebuie să îşi trimită sistemele antirachetă pentru a consolida apărarea antiaeriană a Ucrainei, ale cărei oraşe sunt supuse atacurilor Rusiei, a...

Alexandru Rafila are încredere în rezultatele anchetei de la Spitalul „ Sf. Pantelimon” din București

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, că nu are niciun motiv să considere că rezultatele anchetei interne de la Spitalul "Sf. Pantelimon" nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă