15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialBrowser-ul TOR a înregistrat o creştere UIMITOARE în preferinţele americanilor

Browser-ul TOR a înregistrat o creştere UIMITOARE în preferinţele americanilor

Reţeaua TOR (The Onion Router), folosită de obicei de cei care au ceva de ascuns, a înregistrat o creştere uimitoare, în preferinţele americanilor. Potrivit unor rapoarte prezentate de Business Insider, în numai trei luni, numărul celor care folosesc acest browser s-a dublat. 

Prin reţeaua TOR, transferul de date se face prin mai multe servere, astfel încât se pierde uşor identitatea utilizatorului. TOR-ul este de fapt un subsistem al internetului în care utilizatorii nu pot fi identificaţi sau sunt extrem de greu de găsit.

CITIŢI ŞI: Reţelele de socializare, raiul pedofililor: Străinilor le plac băieţii români

Numărul persoanelor care folosesc TOR a cunoscut un ”salt nebun”, după ce pe piaţă au apărut informaţii despre programul de spionaj PRISM folosit de serviciile secrete americane NSA.

Astfel, din luna mai până la jumătatea lunii august, numărul utilizatorilor a crescut de la 600.000 de 1,2 milioane.

TOR-ul este şi Ascunzătoarea preferată de pedofili. Pe acest sistem, în baza unui cont cu parolă, pedofilii îşi stochează materialele pornografice.

TOR-ul permite păstrarea anonimităţii pe internet printr-un algoritm de rutare din aproape în aproape. De asemenea, TOR permite prin acest mecanism accesul la siteuri ce sunt filtrate de serverele proxy instalate în reţea.

Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă