16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. București. 14 reținuți, într-un dosar privind infracțiuni cu violență. Este vorba...

UPDATE. București. 14 reținuți, într-un dosar privind infracțiuni cu violență. Este vorba despre lupte de stradă și amenințări

UPDATE.  14 persoane au fost reţinute, joi, după ce poliţiştii bucureşteni au descins la 11 adrese în cadrul unei acţiuni pentru destructurarea a două grupări rivale, specializate în infracţiuni cu violenţă, care s-ar fi implicat în mai multe lupte de stradă, informează Poliţia Capitalei.

"În fapt, în perioada iunie – octombrie 2014, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Sector 4 şi Secţiei 26 au documentat activitatea a două grupuri, cu preocupări pe linia săvârşirii de infracţiuni cu violenţă, în special tulburarea ordinii şi liniştii publice, vătămare corporală, şantaj, cămătărie, conflicte care au generat mai multe evenimente stradale, infracţiuni ce fac obiectul a opt dosare penale", se arată într-un comunicat emis de Poliţia Capitalei.

Între membrii celor două grupări exista un conflict mai vechi, generat de o datorie de 80 de lei.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat multe cuţite, bâte, bastoane telescopice, săbii, un pistol cu electroşoc, precum şi un pistol cu gaze cu 66 de cartuşe şi un pistol air-soft.

De asemenea, au fost găsite şi 10.100 de ţigarete de contrabandă.

Toate cele 14 persoane ridicate au fost reţinute pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, încăierare, ameninţare, loviri şi alte violenţe, distrugere, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă cu ţigări, urmând să fie prezentate instanţei Judecătoriei Sectiorului 4 cu propunere de arestare pereventivă.

—-

Polițiștii bucureșteni fac, joi dimineață, 11 percheziții pe raza Capitalei la persoane bănuite de comiterea de infracțiuni cu violență. Mai mulți suspecți au fost aduși la sediul Sectorului 4 Poliţie pentru audieri.

Percheziţiile se desfăşoară în dosare penale privind infracţiuni de tulburare a ordinii şi liniştii publice, lovire şi alte violenţe, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi încăierare, dosare aflate în instrumentarea poliţiştilor Sectorului 4, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti.

Cele mai citite

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...
Ultima oră
Pe aceeași temă