12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialBucurești. Poliția ”păzește” noul an școlar

București. Poliția ”păzește” noul an școlar

Peste 200 de poliţişti se vor afla în stradă, în zona şcolilor şi liceelor, de pe raza judeţului Ilfov, cu ocazia începerii noului an şcolar.

Siguranţa elevilor şi a personalului didactic în incinta unităţilor de învăţământ şi în zona adiacentă acestora constituie una din condiţiile fundamentale pentru organizarea unui proces educaţional de calitate, astfel, astăzi, 15 septembrie, 215 de poliţişti vor fi alături de elevi, părinţi şi cadre didactice, cu ocazia începerii unui nou an de învăţământ în judeţul Ilfov.

În acest sens, şeful Poliţiei Române, chestor general de poliţie Petre Tobă, a dispus luarea unor măsuri suplimentare pentru un început de an şcolar în siguranţă.

Cei 167 de poliţişti de ordine publică, 42 de poliţişti de la rutieră şi 6 de la prevenire şi alte structuri, vor acţiona suplimentar faţă de dispozitivul curent, în zona a 192 de şcoli şi licee.

Poliţiştii vor acţiona pentru depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică.

Echipajele de poliţie rutieră vor fi prezente, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor.

Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă