18.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. Canalul Panama va fi inaugurat, după extindere, în luna iunie

VIDEO. Canalul Panama va fi inaugurat, după extindere, în luna iunie

Panama va inaugura oficial la 26 iunie celebrul său canal recent extins, au anunţat miercuri autorităţile în domeniu din această ţară, citate de agenţia Xinhua, informează Agerpres.

Anunţul a fost făcut în timpul inaugurării unei machete la scară redusă a canalului. Macheta este realizată pentru formarea personalului.

Potrivit Panama Canal Authority (ACP), această machetă va oferi o experienţă suplimentară în manevrarea navelor pentru piloţii şi căpitanii de vase maritime care vor opera în noul Canal Panama extins.

Facilitatea de formare pe baza acestei machete va permite furnizarea de servicii de clasă mondială pentru industria maritimă, garantând în acelaşi timp tranzitul sigur şi eficient prin noul canal, a declarat directorul general al ACP, Jorge L.Quijano într-un comunicat. 

“Visul extinderii va deveni o realitate atunci când vom inaugura cel mai mare proiect de infrastructură din istoria canalului şi a statului Panama”, a spus sursa citată. Lucrările de extindere sunt în prezent realizate în proporţie de 97 la sută, potrivit ACP. 

Masivul proiect, în valoare de mai multe miliarde de dolari, a fost programat iniţial să fie finalizat în octombrie 2014, dar a fost amânat în mod repetat din cauza problemelor de construcţie, a celor legate de forţa de muncă, precum şi de unele probleme juridice, precizează agenţia Xinhua. 

Ideea construcţiei Canalului Panama datează de la începutul secolului al XVI-lea, o primă încercare eşuată de a pune în lucru acest proiect având loc în anul 1880 sub conducerea francezului Ferdinand de Lesseps. După această tentativă, Statele Unite ale Americii au continuat proiectul pe care l-au finalizat în 1914. Canalul face legătura între Golful Panama din Oceanul Pacific cu Marea Caraibelor şi Oceanul Atlantic, având în prezent o lungime de 76,9 kilometri. Traversarea canalului de către o navă comercială durează circa nouă ore.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Expoziţia „Jandarmeria Română 1850 – 2020” va putea fi vizitată la sediul Muzeului Judeţean Teleorman

Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Muzeul Județean Teleorman,...

Robert Fico a fost operat din nou! Premierul Slovaciei este în continuare în stare gravă

Premierul slovac Robert Fico, grav rănit miercuri prin împuşcare într-o tentativă de asasinat, a fost vineri operat din nou şi starea sa se menţine...

Cristiano Ronaldo le-a luat fața lui Messi și Mbappe! CR7 este cel mai bine plătit sportiv al planetei

Pentru a patra oară în carieră, Cristiano Ronaldo ocupă primul loc în clasamentul celor mai bine plătiţi sportivi ai planetei, stabilit de revista economică...
Ultima oră
Pe aceeași temă