12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialO româncă, printre câştigătorii la Loteria de Crăciun din Spania

O româncă, printre câştigătorii la Loteria de Crăciun din Spania

Irina Dobraş, originară din Satu Mare, este una dintre cele 160 de persoane care au cumpărat bilete cu seria câștigătoare la Loteria de Crăciun a Spaniei, informează Digi24.
Seria câștigătoare este 79140 și s-a vândut în oraşul Roquetas de Mar, din provincia Almeria.

Fericita norocoasă din România, în vârstă de 33 de ani, va încasa 400.000 de euro, 20% din acești bani fiind reținuți drept impozit. De asemenea, ea va împărți banii și cu rudele, căci au contribuit cu toții la cumpărarea biletului. ”Când am ieşit de la muncă şi am văzut că s-a extras El Gordo… Am zis nu, prima dată nu am crezut. Am venit repede acasă şi am sunat-o pe soacra mea. Era deja la bancă. Emoţii, emoţii mari. Eu vreau să-mi cumpăr aici un solar pentru că afacerea cu sere merge bine”, a spus românca.

La Rochetas de Mar o treime dintre locuitori sunt români, deci printre cei 160 de câștigători ar putea fi și alți români. Spaniolii au cheltuit pentru loteria de Crăciun din acest an 2,584 miliarde de euro, iar marele premiu, numit ‘El Gordo’, de 4 milioane de euro, a fost câștigat de cumpărătorii biletelor cu seria 79140, vândute în totalitate în localitatea Roquetas de Mar (din Almeria, sudul țării).

Ca în fiecare an în data de 22 decembrie, atenția publicului spaniol a fost ațintită asupra tragerii la sorți, eveniment transmis în direct de majoritatea canalelor de presă iberice și care este considerat drept momentul de începere al serbărilor de Crăciun, relatează EFE, citată de Agerpres.

Conform obiceiului, numerele câștigătoare au fost anunțate de elevi de la Colegiul San Ildefonso din Madrid. Printre acești copii privilegiați — 9 fete și 12 băieți — s-a numărat și Lorena Ștefan, care are 13 ani și este de origine română, după cum relatează ziarul ‘ABC’.

‘M-am trezit în această dimineață cu presimțirea că voi cânta El Gordo’, a declarat Lorena Ștefan, care, împreună cu colega ei Nicol Valenzuela, de 10 ani, a anunțat numărul atât de așteptat care aduce marele premiu. Lorena a mai participat de mai multe ori la extragerea numerelor câștigătoare ale Loteriei de Crăciun, desfășurată la Teatrul Regal din Madrid. ‘Mama ei și eu suntem foarte emoționați, deși ne-am obișnuit ca fiica noastră să dea un premiu la loteria de Crăciun. Fata mea aduce noroc’, a afirmat tatăl Lorenei, Daniel Ștefan.

Potrivit cotidianului ‘El Mundo’, 75 % din spanioli obișnuiesc să joace la Loteria de Crăciun, care are o vechime de peste 200 de ani. În acest an, biletele s-au pus în vânzare în luna iulie, astfel încât și numeroșii turiști străini să se numere printre cumpărători, iar încasările realizate au fost de 2,584 miliarde de euro, cu 4,52% mai mult decât în 2014. Fiecare bilet are valoarea de 200 de euro, dar se pot achiziționa și zecimi, în valoare de 20 de euro.

Premiile oferite în 2015 totalizează 2,240 miliarde de euro. Câștigurile de peste 2.500 de euro sunt supuse unui impozit de 20%.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă