25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialCe cadou de Crăciun a primit președintele Franței

Ce cadou de Crăciun a primit președintele Franței

Președintele francez, Francois Hollande, a primit cadou de Crăciun o cățelușă din Canada. Cadoul este un mod de a-i mulțumi șefului statului francez pentru felul în care i-a omagiat pe veteranii canadieni, în timpul numeroaselor acțiuni de comemorare a celor două războaie mondiale, organizate pe parcursul anului 2014, scrie Agerpres.

Cățelușa, pe nume Philae, de culoare neagră, în vârstă de aproape trei luni, a sosit cu avionul de la Montreal. Informația, care apăruse în cotidianul Le Parisien, a fost confirmată de apropiați ai președintelui.

După consultări cu anturajul său, Hollande, care nu a avut niciodată un câine, cu excepția perioadei de copilărie, a decis să o numească pe cățelușă Philae, după numele robotului european care a asolizat în premieră, la 12 noiembrie, pe nucleul cometei 67/P Ciuriumov-Gherasimenko.

Un nume frumos și simbolic în același timp, în amintirea unui succes francez și european care a marcat anul 2014, a subliniat un consilier al președintelui.

Debarcarea Philae la Elysée s-a făcut în cele mai bune condiții: micuța născută la 5 octombrie 2014 a fost primită bine de personalul de la palatul prezidențial, "foarte fericit" de această surpriză.

Predecesori ai lui Hollande la Palatul Elysee, precum Valéry Giscard d'Estaing, Francois Mitterrand și Nicolas Sarkozy au avut labradori în timpul mandatelor lor, iar Jacques Chirac a avut un terrier maltez pe nume Sumo, scrie AFP.

Cele mai citite

TOP 5 abilităţi esenţiale care te vor propulsa în carieră

Indiferent de traseul pe care-l alegi în carieră, vei avea nevoie de mai mult decât cunoştinţe specifice pentru a avansa. Soft skills sau abilităţile...

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...

Ce este foliculita, cum o tratăm și cum o putem preveni

Ce este foliculita? Foliculita este o afecțiune comună, în general benignă, a pielii în care foliculul de păr devine infectat/inflamat și formează o pustulă...
Ultima oră
Pe aceeași temă