15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialCel mai mare DIAMANT din lume a rămas nevândut. Proprietarii au cerut...

Cel mai mare DIAMANT din lume a rămas nevândut. Proprietarii au cerut 70 de milioane de dolari

O licitație organizată miercuri seară la Londra, pentru vinderea celui mai mare diamant din lume, nu a a vut succes. piatra prețioasă  de 1/109 carate a rămas nevândută pentru că nu s-a atins prețul de rezervă. Pentru bijuterie s-a cerut nu mai puțin de 70 ed milioane de dolari, iar cea mai mare ofertă a fost de 61 de dolari, transmite Agerpres.

Diamantul este de mărimea unui mingi de tenis fiind cel mai mare diamant descoperit în ultimii peste 100 de ani şi primul de aceste dimensiuni propus vreodată spre vânzare la licitaţie. 

În ultimele luni totuşi vânzările de pietre preţioase au înregistrat un mare succes. În 9 mai, un diamant brut de 813 carate a fost vândut de compania minieră Lucara Diamond cu preţul record de 63 de milioane de dolari. O săptămână mai târziu, Sotheby’s a vândut cu 31,56 de milioane de dolari cel mai mare diamant roz aprins şlefuit în formă de pară propus la licitaţie. După o zi, diamantul albastru Oppenheimer a fost vândut cu preţul de 57,54 de dolari de casa Christie’s din Geneva, după 20 de minute de licitaţie intensă. 

“Cererea de pietre de această mărime este fără îndoială saturată. Instabilitatea pieţelor, provocată de Brexit, a contat şi ea poate”, a spus Tobias Kormind, director al retailerului online 77 Diamonds.com. 

“Lesedi La Rona” a fost descoperit acum nouă luni în Botswana. Prin mărimea sa, el intră în Top 5, alături de “Cullinan”, “Excelsior”, “Star of Sierra Leone” şi “Incomparable”. 

Recordul istoric al celui mai mare diamant din lume continuă să fie deţinut de legendarul “Cullinan”, de 3.016,75 de carate, descoperit în 1905 în Africa de Sud. El a fost transformat în nouă diamante pentru Bijuteriile Coroanei britanice. Cele mai mari, de 530 şi respectiv 317 carate, împodobesc sceptrul şi coroana regală, ambele expuse la Turnul Londrei. 

În aceeaşi zi cu “Lesedi La Rona” a fost descoperit în Botswana un alt diamant, de 830 de carate, al treilea cel mai mare din lume, aminteşte AFP.

Cele mai citite

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...
Ultima oră
Pe aceeași temă