10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCine este primarul care și-a luat clopotul din biserică după ce a...

Cine este primarul care și-a luat clopotul din biserică după ce a pierdut alegerile

Imediat după ce s-au terminat voturile de numărat, în comuna Robănești din Județul Dolj, biserica dintr-un sat din judeţul Dolj a rămas fără clopot. Fostul primar, Mihai Militaru, care tocmai pierduse alegerile, l-a demontat și l-a dus celui care îl donase pe vremea mandatului său. 

Candidatul susţine că s-a temut că obiectul va fi furat. Sau că aşa ar fi primit ameninţări, transmite Digi24.

”Noaptea, de după ce am pierdut alegerile, am primit un telefon de la un necunoscut şi mi-a zis aşa: ai pierdut alegerile, pierzi şi clopotul, o să luăm clopotul, să îl dăm la ţigani la topit”, spune Mihai Militaru, candidatul PND la Primăria Robăneşti

Între 2004 şi 2012, Mihai Militaru a fost primarul comunei Robăneşti, din Dolj. În aceea perioadă, biserica „Sfinții Mihail și Gavriil” din satul Lăcriţa Mica a primit un clopot, plătit de un profesor universitar născut în localitate. În ultimii patru ani, Mihai Militaru a fost viceprimar şi acum îşi dorea din nou să fie titular la primărie. Nealegerea nu are nicio legătură cu demontarea clopotului, spune el:

„L-am luat de acolo a doua zi după votare. L-am luat, l-am dus la cine mi l-a dat, a fost donat, i l-am dat, poate sa facă ce vrea cu el”.

Donatorul nu prea are ce face cu obiectul bisericesc şi a anunţat că îl redă destinaţia iniţială – acela de a bate pentru biserica din satul natal. Anunţul a venit însă după ce vestea că biserica a rămas fără clopot să se întindă în comunitatea în care trăiesc doar vreo 400 de oameni.

„Supărat că satul ăla în care trebuia să bată clopotul nu i-a dat votul, a luat puţine în Lăcriţa, s-a dus şi a luat clopotul”, susţine primarul în funcţie, Romică Niţu.

„O ruşine, ce să zicem…”, comentează, supărat, un localnic.

Cum lipsa clopotului a devenit cea mai mare problemă a oamenilor din sat, primarul ales a intervenit pentru rezolvarea situaţiei.

„Am hotărât să iau legătura cu profesorul universitar Grigore Nicolae Lăcriţa, un om de bună credintă, care ne-a ajutat tot timpul. Dânsul a fost de acord să ne înapoieze clopotul”, spune Ionuţ Ştefănescu, primarul ales al comunei Robăneşti.

Clopotul a ajuns acum din nou la biserică şi mai trebuie doar montat.

Cele mai citite

Iuliana Demetrescu va arbitra o semifinală de Liga Campionilor

Iuliana Demetrescu a fost delegată de UEFA la partida Chelsea – Barcelona, din semifinalele Ligii Campionilor la fotbal feminin, programată sâmbătă, 27 aprilie, de...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

NATO a exersat trimiterea rapidă a trupelor în România

Conducerea NATO a verificat capacitatea de a-și trimite rapid trupele în România, prin Slovenia și Ungaria, în cadrul unui exercițiu care s-a numit Eagle...
Ultima oră
Pe aceeași temă