10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialCirculație închisă pentru Maratonul internațional București

Circulație închisă pentru Maratonul internațional București

Asociația Bucharest Running Club informează că în intervalul 4-5 octombrie 2014 va organiza a șaptea ediție a Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon, cu punctul de start/sosire – Piața Constituției. Ediția 2014 se desfășoară pe un traseu stradal securizat și închis circulației auto pe o distanță de 21 km.

Traficul va fi închis sâmbătă, 4 octombrie între orele 8.00 și 14.00 pe bd. Unirii între Piața Constituției și intersecția cu Regina Maria, pe ambele sensuri, iar duminică, 5 octombrie, circulația auto este restricționată între orele : 6.30-16.00 pe traseele amintite mai jos:

Pentru Cursele Maraton, Semi-maraton Volkswagen, Maraton Stafeta Vodafone (42km, 21km și 4 x 10 km), intre orele 6:30 – 16:00: Piața Constituției; Bulevardul Libertății între Piața George Coșbuc și Splaiul Independenței; bd. Unirii pe toată lungimea; bd Decebal pe toată lungimea; bd. Basarabia de la Piața Muncii (Hurmuzachi) până la intersecția cu bd. Chișinău; zona Național Arena; bd Națiunile Unite; strada Halelor; Splaiul Independenței pe ambele maluri ale Damboviței între Pod Eroilor/ Știrbei Vodă și Piața Unirii; Calea Victoriei între intersecția cu Splaiul Independenței și cea cu Ion Câmpineanu.

Pentru Cursa Populară Mega Image (2,9 km): străzile din jurul Palatului Parlamentului respectiv bd. Libertății, Calea 13 Septembrie, strada Izvor.

Următoarele instituții, datorită amplasării în zona de circuit a maratonului nu vor avea cale de acces duminică, 5 octombrie în intervalul orar 06:30- 16:00: SRI, SPP, Palatul Parlamentului ( accesul la aceste instituții se poate face doar prin zona 13 Septembrie, Uranus), MApN, Facultatea de Medicină Veterinară, Institutul Cantacuzino, Hotel Marriott, Hotel Ibis. De asemenea, în intervalele orare mai sus menționate, liniile de transport în comun care trec pe aceste trasee vor fi deviate.

Harta traseelor competiției poate fi accesată pe http://bucharest-marathon.com/traseu/

Raiffeisen Bucharest International Marathon este organizat în colaborare cu Federația Română de Atletism, Primăria Generală a Municipiului București, Ministerul Tineretului și Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român alături de alte organizații și instituții.

Despre Bucharest International Marathon (BIM) și Bucharest International Half Marathon (BIHM)

Începând cu anul 2008, Bucureştiul a fost inclus în circuitul internaţional al maratoanelor, alăturându-se astfel celorlalte capitale europene care găzduiesc astfel de competiţii în fiecare an. Edițiile din 2013 au reunit peste 12.000 de participanți din peste 50 de țări. S-au oferit peste 400 de premii în bani și produse. 300 de voluntari și 5 ONG-uri asociate au fost implicate în procesul de organizare și au beneficiat de suport financiar pentru a-și dezvolta activitățile. BIM și BIHM sunt acreditate și înregistrate în cele mai prestigioase calendare ale curselor de alergare la nivel internațional – AIMS și IAAF, datorită standardelor înalte cărora li se conformează. Site-urile oficiale ale Asociatiei Bucharest Running Club sunt: www.bucuresti-maraton.ro; www.bucuresti21km.ro, www.voluntarinsport.ro; www.abrc.ro

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă