15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialCNADNR dezminte informațiile privind o posibilă vinovăție în cazul tragediei de pe...

CNADNR dezminte informațiile privind o posibilă vinovăție în cazul tragediei de pe DN1 și transmite că va cumpăra separatoare de 20 de milioane de euro

CNADNR anunță că nu este vinovată de tragedia de pe DN1 și transmite că urmează să cumpere separatoare în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro. 

”Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România dezminte categoric informaţiile şi ipotezele vehiculate în mass-media, privind o posibilă culpă a CNADNR SA în dramaticul accident întâmplat sâmbătă 27.09.2014, pe drumul naţional DN 1”, transmite CNADNR.

Citește și: Șoferul care a provocat tragedia de pe DN1, înmormântat azi. Sute de oameni cer separatoare de sens pe drumul morții

Totodată, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România arată că ”pe drumul naţional DN 1, pe sectorul de drum cuprins între km 8+500 (zona Băneasa) și km 100+000 (zona localităţii Cornu), sector prevăzut cu patru benzi de circulație, partea carosabilă este prevăzută cu un total de 39,29 km separator de trafic, astfel:

    –   8,2 km – separator tip insulă mediană

    –   31, 09 km – separator parapete prefabricat de beton, tip New Jersey”.

Totodată, ”în perioada 2013 – 2014, pe acest sector de drum naţional au fost amplasați 6,5 km de separator de beton tip New Jersey, în valoare de 844.518 euro fără TVA”, mai transmite CNADNR.

”Menţionăm că, în prezent, CNADNR S.A. a depus la ANRMAP documentația tehnică necesară pentru achiziția a 196 km de parapete de beton tip New Jersey, în valoare de aproximativ 20 milioane Euro.

Separatorul va fi achiziționat în limita resurselor financiare asigurate după finalizarea procedurilor de licitație și va fi amplasat cu prioritate pe sectoarele aferente DN 1, sectoare de drum pe care se înregistrează o frecvență crescută a accidentelor de circulație.

Estimăm că amplasarea separatorului va fi demarată la sfârșitul acestui an sau cel mai târziu la începutul anului 2015, locaţiile pe DN 1 urmând a fi stabilite de comun acord cu Inspectoratul General al Poliţiei Române – Direcția Rutieră.

Citește și: UPDATE. Accident GRAV pe DN1, în Prahova. Șase morți, între care un copil. Șoferul vinovat de producerea accidentului a vrut să se sinucidă

De asemenea, reamintim că, în perioada 2013 – 2014 au fost amplasați 40 km de parapete New Jersey, în valoare de 4.635.000 Euro (fără TVA), pe întreaga rețea de drumuri naționale administratată de CNADNR SA”, transmite Compania Națională de Drumuri, în comunicatul de presă.

Șase persoane au murit, sâmbătă după-amiază, într-un accident grav produs pe DN1, la kilometrul 81, între Băneşti şi Floreşti, în județul Prahova, după ce două mașini s-au ciocnit frontal.

Peste 500 de persoane au participat, marţi, în centrul oraşului prahovean Câmpina, la o acţiune în memoria celor cinci victime ale accidentului de pe DN 1, acţiunea fiind, potrivit participanţilor, şi un protest faţă de "indiferenţa” autorităţilor în privinţa siguranţei circulaţiei pe DN 1.

În discursurile lor, organizatorii au acuzat Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, despre care au afirmat că este "vinovatul moral” al acestui accident.

Organizatorii le-au oferit participanţilor câte o floare şi i-au rugat pe aceştia să semneze o petiţie adresată CNADNR, prin care solicită acestei instituţii să se ocupe de "„asigurarea de către autorităţi a siguranţei traficului rutier pe DN1”.

Cele mai citite

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă