14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialCoaliţia Naţională Pentru Modernizarea României (CNMR) a inaugurat o filială în Cluj-Napoca....

Coaliţia Naţională Pentru Modernizarea României (CNMR) a inaugurat o filială în Cluj-Napoca. Alexandru Cumpănaşu: CNMR nu va deveni niciodată un partid politic ci va reprezenta principalul pilon de stabilitate al statului

Coaliţia Naţională Pentru Modernizarea României a deschis, joi, la Cluj-Napoca, filiala CNMR Cluj, în prezenţa a zeci de persoane, reprezentanți ai mediului de afaceri, academic sau administrativ din județ. 

Noul preşedinte al Coaliţiei a fost desemnat Marius Mihuţ, asistent universitar la Departamentul de Economie Politica al Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babes Bolyai, Cluj-Napoca.

Inaugurarea CNMR Cluj-Napoca a avut loc în prezenţa Preşedintelui Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României, domnul Alexandru Cumpănaşu precum și a vicepreședintelui CNMR pentru politică externă, domnul Vasile Pușcaș dar și în prezența prorectorului de la Universitatea Babeș-Bolyai, doamna Mihaela Luțaș.

În cadrul evenimentului de deschidere, președintele Coaliției a prezentat la inaugurare atât Planul Naţional pentru Modernizarea României al CNMR, cât și Decalogul profesional al parlamentarului concretizat în 10 puncte. Ambele documente traduc atât dorința CNMR ca membrii Parlamentului să dea dovadă de profesionalism și integritate, cât şi aceea a schimbării şi modernizării României.

Totodată, președintele Coaliției, Alexandru Cumpănașu, a subliniat, încă o dată, faptul că “CNMR nu va deveni niciodată un partid politic ci va reprezenta principalul pilon de stabilitate al României, indiferent de arhitectura politică sau instituțională a României”. De asemenea, Vicepreședintele CNMR Vasile Pușcaș a subliniat faptul că România trebuie reconstruită pentru că identitatea unei țări înseamnă dezvoltare, modernizare si aptitudini de modernizare globală iar CNMR înseamnă determinare și angajare atât individuală cât și instituțională.

Președintele CNMR a mai declarat, în prezența a peste 100 de reprezentanți ai tuturor mediilor sociale prezente că “ Noi nu facem politică, noi contruim România” precum și că “aici, la Cluj-Napoca, o spun mai apăsat decât oriunde: România are astăzi nevoie de unitate si afirmare solidă a identității naționale”.

Făcând referire și la evenimentele politice în desfășurare, Președintele Coaliției a declarant “CNMR nu face politică și nu se amestecă în jocul democratic de repartizare a puterii în România, însă avertizăm cât se poate de clar, pe toți decidenții implicați, că nu vom accepta prelungirea unei crize politice care să arunce România în instabilitate. Mediul academic, antreprenorial, sindical sau administrativ are nevoie urgentă de un guvern în urma votului din 11 decembrie”.

Cele mai citite

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....
Ultima oră
Pe aceeași temă