16.5 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialConcert de filarmonică într-un sens giratoriu din Timișoara

Concert de filarmonică într-un sens giratoriu din Timișoara

Aproximativ 3.000 de spectatori au urmărit un spectacol de excepție susținut, sâmbătă seară, de Filarmonica "Banatul" într-un sens giratoriu din Timişoara, iar în fața publicului au defilat o limuzină de epocă, un tramvai tras de cai, dar și o "ambulanță culturală".

Primarul din Timișoara, Nicolae Robu, a fost cel care a deschis spectacolul Filarmonicii "Banatul" susținut în sensul giratoriu din Piaţa Bălcescu din oraş, el spunând că Timișoara are resurse să organizeze astfel de evenimente.

"Timișoara are resurse să organizeze asemenea manifestări. Nu am vrut să văd desfășurătorul pentru că am vrut să fie o surpriză și pentru mine. Domnul Gârboni (Ioan Gârboni, directorul Filarmonicii – n.r.) are o imaginație bogată. Nu știu unde ați mai văzut un concert într-un sens giratoriu", a spus primarul, citat de Mediafax.

Spectacolul, care a adunat aproximativ 3.000 de oameni în sensul giratoriu și care a durat o oră, a fost deschis de Josef Kappl, unul din componenții trupei "Pasărea Rock". Acesta și-a făcut apariția într-o limuzină de epocă, decapotabilă, cântând. Apoi, un tramvai tras de cai a fost adus în Piața Bălcescu, iar din tramvai Mircea Baniciu a cântat celebra melodie "Hei, tramvai".

A urmat un moment Rossini, apoi studenți de la Conservatorul din Timișoara au adus în prim-plan un fragment din "My fair lady". După o piesă cântată la oboi, "Ambulanța culturală" – o autosanitară model vechi – a intrat în scena improvizată. Nu au lipsit un moment Vivaldi, dar nici proiecții video spectaculoase pe clădirile din Piața Nicolae Bălcescu, acolo unde s-a desfășurat ineditul concert. Publicul, care a urmărit spectacolul pe scaune aşezate pe iarbă sau pe asfalt, a fost încântat şi de un moment de jazz, urmat de un fragment din "Cavaleria Rusticana".

"Am și alte idei de spații în care vreau să fac concerte, nu vreau să mă repet. M-am gândit că acesta e un loc ce arată bine. Concertul a conținut un tramvai tras de cai, Baniciu care a cântat din tramvaiul tras de cai, Kappl din limuzină, totul s-a întâmplat pe iarbă", a spus directorul Filarmonicii ”Banatul”, Ioan Gârboni.

Înainte de finalul concertului, Ioan Gârboni i-a smuls primarului Nicolae Robu promisiunea că în luna octombrie va finanța organizarea unui nou concert al Filarmonicii din Timișoara în intersecția Michelangelo, care a fost deschisă circulației sâmbătă.

Concertul extraordinar al Filarmonicii "Banatul" a făcut parte din programul Festivalului Artelor, aflat la prima ediție.

Cele mai citite

Ministrul italian al familiei a fost huiduită de persoane care susțin dreptul la avort

Ministrul italian al familiei, Eugenia Roccella, a fost huiduită joi de protestatari din cauza poziţiei sale critice privind dreptul la avort, motiv pentru care...

Tricolorii, aproape de Mondial. România, victorie la limită în barajul cu Cehia

Naţionala de handbal masculin a României a surclasat Cehia cu scorul de 31-30, la Baia Mare, în turul barajului pentru calificarea la Campionatul Mondial...

Ciolacu laudă primarii și președinții de Consilii Județene pentru stabilitatea țării

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că stabilitatea este asigurată de primari și președinții de Consilii Județene, nu de premieri, care se schimbă frecvent. Șeful...
Ultima oră
Pe aceeași temă