13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialCondamnat în România, Zaher Iskandarani e bine-mersi în Liban

Condamnat în România, Zaher Iskandarani e bine-mersi în Liban

Zaher Iskandarani, supranumit şi "prinţul Banatului", condamnat în România la 5 ani de închisoare şi dat în urmărire internaţională, a fost fotografiat într-un bar din Liban.

În România se specializase în contrabanda cu ţigări şi timp de 9 ani a fost în procese. A fugit acum 2 ani, cu o zi înainte de pronunţarea sentinţei definitive, arată Ştirile TVR.

Zaher Iskandarani are un local preferat: barul restaurant Petit Cafe. Acolo a fost fotografiat zilele trecute cu telefonul mobil de un conaţional.

În România, Iskandarani stătea în zona Timişoarei. Acolo a avut şi primele probleme cu justiţia. În anul 2005 a fost trimis în judecată de către procurorii DIICOT pentru contrabandă cu ţigări, constituire de grup infracţional organizat, evaziune fiscală, concurenţă neloială, dar şi pentru folosirea fără drept a unei mărci. 

În 2005, pe scările DIICOT, Iskandarani invita presă să vină la tribunal să vadă cum se fabrică dosare de minciuni. Au urmat 9 ani de procese, timp în care cele mai multe dintre infracţiunile de care era acuzat s-au prescris.  A rămas acuzaţia de evaziune fiscală pentru care judecătorii i-au dat condamnarea definitivă cu închisoarea. 

Cu o zi înainte de pronunţarea sentinţei, în aprilie 2014, sirianul a fugit în Liban. Şi-a ales foarte bine noua locaţie – România nu are acord de extrădare cu Libanul, ţară în care Zaher Iskandarani îşi bea acum liniştit cafeaua între două fumuri de narghilea. 

Pe lângă închisoare, sirianul trebuie să plătească în solidar cu complicii săi prejudiciul de 1,8 milioane de lei plus dobânzile aferente.

Cele mai citite

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Doi jucători din Premier League, în vârstă de 19 ani fiecare, arestați pentru viol

Premier League este fără îndoială unul dintre cele mai prestigioase și urmărite campionate de fotbal din întreaga lume, însă, în ciuda renumelui său și...
Ultima oră
Pe aceeași temă