18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialConservă de curcan cu bucăți de tablă

Conservă de curcan cu bucăți de tablă

Un bărbat în vârstă de 61 de ani a cumpărat o conservă din curcan dintr-un hipermarket din Brașov, dar când a desfăcut produsul, a constatat că pe lângă carne și bucăți de tablă, informează Mediafax.

Un bărbat din Braşov a reclamat că a găsit bucăţi de tablă într-o conservă de pate de curcan cumpărată dintr-un hipermarket din oraş, inspectorii de la Protecţia Consumatorilor făcând un control la unitatea respectivă, pe care au amendat-o cu 5.000 de lei.

Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Braşov, Sorin Susanu, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că instituţia a fost sesizată, în urmă cu câteva zile, de un braşovean de 61 de ani care a reclamat că a găsit bucăţi de tablă într-o conservă de pate de curcan pe care o cumpărase dintr-un hipermarket situat pe Calea Bucureşti din Braşov.

"Este o situaţie inacceptabilă şi extrem de periculoasă. Aceste bucăţi sunt vizibile, dar dacă ar fi fost mai mici, puteau fi ingerate uşor de consumator şi să ducă la grave probleme de sănătate", a spus Susanu.

CJPC Braşov a făcut un control la hipermarketul respectiv de unde au fost ridicate aproximativ 40 de cutii din lotul în cauză, reprezentanţii societăţii fiind amendaţi cu 5.000 de lei.

De asemenea, s-a dispus un control la producătorul pateului, o firmă din judeţul Sibiu, acesta riscând o amendă de până la 50.000 de lei, retragerea definitivă a lotului, precum şi măsuri complementare.

Braşoveanul care a găsit bucăţile de tablă în conserva de pate a spus că a cumpărat produsul pentru că se specifica pe etichetă că nu conţine E-uri, coloranţi sau arome artificiale.

"Am început să mănânc şi supărarea a fost că am găsit aceste obiecte în pateu. Se putea întâmpla să înghit din tablă, dacă bucăţile erau mai mici", a spus bărbatul.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Cum alegi salopeta de lucru potrivită

Alegerea unei salopete de lucru adecvate este esențială pentru confortul, siguranța și eficiența la locul de muncă. Această piesă de îmbrăcăminte, care inițial a...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă