11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialCoreea de Nord amenință cu represalii nemiloase din cauza unei comedii despre...

Coreea de Nord amenință cu represalii nemiloase din cauza unei comedii despre Kim Jong-Un

Regimul comunist de la Phenian a promis "represalii nemiloase" după lansarea la Hollywood a unei comedii despre liderul nord-coreean Kim Jong-Un, informează Mediafax.

În comedia "The Interview", actorii Seth Rogen şi James Franco joacă rolurile a doi jurnalişti de televiziune însărcinaţi de CIA cu asasinarea lui Kim Jong-Un – interpretat de actorul americano-coreean Randall Park -, după un interviu cu acesta la Phenian.

Filmul, turnat în oraşul canadian Vancouver, va fi lansat în Statele Unite pe 14 octombrie.

Citește și: FOTO: De ce DICTATURA lui Kim Jong-un din Coreea de Nord este incredibil de RIDICOLĂ

Într-un comunicat de presă difuzat miercuri de agenţia oficială KCNA, un purtător de cuvânt al diplomaţiei nord-coreene i-a catalogat drept "gangsteri" pe producătorii şi regizorul filmului şi a cerut cenzurarea acestuia.

"Realizarea şi difuzarea unui film despre un atentat contra liderului nostru (…) reprezintă un act de terorism şi un act de război absolut intolerabile", se afirmă în acel comunicat.

Administraţia americană trebuie să interzică filmul, altfel Coreea de Nord va fi constrânsă să opereze "represalii nemiloase", a adăugat acelaşi purtător de cuvânt.

În 2004, Hollywoodul a ironizat regimul nord-coreean în comedia satirică "Team America", în care tatăl lui Kim Jong-Un, Kim Jong-Il, era descris ca un despot izolat şi inhibat.

Citește și: Noi imagini din copilăria lui Kim Jong Un

În trailerul filmului "The Interview", un agent al CIA pretinde că această ţară asiatică este "cea mai periculoasă din lume" şi explică personajelor interpretate de James Franco şi Seth Rogen cultul personalităţii întreţinut de dinastia Kim în Coreea de Nord.

"Poporul lui Kim Jong-Un crede tot ce el îi spune, inclusiv faptul că el poate să vorbească cu delfinii, că nu urinează şi nu defechează", spune acel agent.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă