20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialStatistici alarmante. Câţi elevi au fost înjunghiaţi, în şcoli, în ultimii șase...

Statistici alarmante. Câţi elevi au fost înjunghiaţi, în şcoli, în ultimii șase ani

Un elev de 17 ani a fost înjunghiat, miercuri dimineața, în incinta Liceului General Magheru din Râmnicu Vâlcea. El a ajuns la spital în stare gravă, fiind rănit la gât. Agresorul a fost identificat şi predat poliţiei.


Citeşte şi: Caz revoltător la o școală din Râmnicu Vâlcea. Un liceean a fost înjunghiat de un coleg


Cele mai grave incidente în care au fost implicați elevi, potrivit Agerpres:

7 octombrie 2010 — doi elevi au fost înjunghiați în fața Liceului “Tudor Arghezi” din Craiova. Unul dintre ei, Andrei Eduard Goreci de 17 ani, a fost înjunghiat în inimă și a murit, iar al doilea a fost transportat la spital. Autorul omorului, Romel Voicu, de 19 ani, a fost reținut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. 

9 mai 2011 — un conflict a izbucnit între doi elevi de la Seminarul Teologic din Huși, județul Vaslui, pe fondul consumului de alcool, și unul dintre ei l-a înjunghiat pe celălalt în spate, perforându-i plămânul. Victima a fost operată, iar agresorul a fost reținut. 

15 octombrie 2012 — un elev de la Liceul “Nicolae Bălcescu” din Voluntari a fost înjunghiat în picior, în apropiere de unitatea de învățământ, pe fondul unei altercații între acesta și alți trei băieți. După incident, elevul s-a dus la Serviciul de Ambulanță Voluntari, de unde a fost transportat la Spitalul “Grigore Alexandrescu”. 

18 februarie 2013 — un elev în vârstă de 15 ani, al Liceului Economic din Târgoviște, județul Dâmbovița, a fost înjunghiat în zona gâtului și a murit. Incidentul a avut loc în afara perimetrului școlii.

6 martie 2013 — un elev de 17 ani din municipiul Giurgiu a înjunghiat un tânăr de 23 de ani, într-un parc din municipiu, în urma unui conflict mai vechi. Tânărul a ajuns la secția de terapie intensivă a Spitalului Județean de Urgență Giurgiu, iar elevul agresor a fost reținut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

***

23 octombrie 2013 — mai multe persoane au fost implicate într-o dispută, în care s-au folosit bâte telescopice, cuțite și săbii, pe șoseaua Vergului din sectorul 2 al capitalei. Dintre acestea șapte erau colegi la Grupul Școlar “Dimitrie Leonida”. Disputa a avut loc în dreptul Spitalului “Nicolae Malaxa”, în urma altercației, patru tineri fiind răniți cu cuțitul. Judecătoria Sectorului 2 a decis, arestarea preventivă pentru 19 de zile a patru dintre tinerii reținuți, aceștia având vârste cuprinse între 17 și 20 de ani. 

6 martie 2013 — un elev de 17 ani din municipiul Giurgiu a înjunghiat un tânăr de 23 de ani, într-un parc din municipiu în urma unui conflict mai vechi pornit de la o fată. Tânărul a ajuns la secția de terapie intensivă a Spitalului Județean de Urgență Giurgiu, iar elevul agresor a fost reținut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu. 

7 februarie 2013 — un elev al Colegiului Tehnic ”Henri Coandă” din orașul Tulcea a fost înjunghiat, în curtea unității de învățământ într-o altercație în timpul unui joc de fotbal. Tânărul a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență din Tulcea, iar Inspectoratul de Poliție al Județului Tulcea a demarat o anchetă pentru stabilirea circumstanțelor producerii evenimentului.

26 februarie 2013 — un elev al Colegiului ”Anghel Saligny” din Baia Mare l-a amenințat și atacat pe un coleg cu un cuțit după o discuție tensionată. Incidentul a avut loc pe holurile colegiului, în timpul pauzei, iar făptașul a reușit să fugă din școală. 

15 octombrie 2012 — un elev de la Liceul “Nicolae Bălcescu” din Voluntari a fost înjunghiat în picior, în apropiere de unitatea de învățământ, pe fondul unei altercații între elev și alți trei băieți. După incident, elevul s-a dus la Serviciul de Ambulanță Voluntari, de unde a fost transportat la Spitalul “Grigore Alexandrescu”. 

26 septembrie 2012 — un elev din clasa a VII-a de la școala generală din comuna Brănișca, județul Hunedoara, a fost atacat în clasă cu un cuțit de bucătărie de către un coleg mai mare cu un an, agresorul fiind cunoscut ca suferind de probleme psihice. Victima a suferit o rană minoră în zona omoplatului stâng. 

27 iunie 2012 — un elev de 19 ani de la un grup școlar din Solca, Suceava, a fost lovit cu un cuțit în zona toracică de către un alt coleg de școală. Incidentul a avut loc în fața unității de învățământ, pe fondul unui conflict spontan. 

21 decembrie 2011 — un tânăr de 18 ani a fost înjunghiat cu un briceag în curtea Grupului Școlar ”Traian” din Galați sub privirile profesorilor de serviciu, de cinci agresori, toți având cuțite asupra lor.

20 octombrie 2011 — un elev la Grupul Școlar Industrial Teleajăn, din Ploiești, a fost înjunghiat, in timp ce se afla în pauză în curtea școlii, cu un cuțit mic, de la o unghieră. El a fost rănit accidental în timp ce se juca fotbal cu un alt elev. 

22 septembrie 2011 — un elev de clasa a zecea a fost înjunghiat, în fața Colegiului tehnic “Raluca Lipan” din Cluj Napoca, de un altul care sărit gardul școlii și l-a atacat. Victima a ajuns la spital, iar agresorul a fost reținut. 

26 octombrie 2010 — o elevă de 16 ani, de la Grupul Școlar ”Victor Jinga” din Săcele, Brașov, a fost înjunghiată cu un briceag, de o colegă. Incidentul s-a petrecut la 150 de metri de liceu, iar conflictul dintre cele doua fete începuse cu o zi în urmă, când victima incidentului refuzase să o salute pe colega atacatoare. 

21 septembrie 2010 — trei elevi de la Grupul Școlar Mecanică Fină din Capitală s-au luat la bătaie cu cuțite. Ulterior, rudele acestora s-au alăturat conflictului, iar trei persoane au ajuns la spital. Incidentul a avut loc lângă liceu și a necesitat intervenția trupelor SPIR. 

10 mai 2010 — doi elevi au fost înjunghiați de un coleg, într-un parc din fața Liceului Auto din Timișoara, în urma unei altercații. Autorul agresiunii era un coleg al celor doi liceeni. Cei doi elevi de clasa a XI-a s-au luat la ceartă din motive necunoscute, iar la un moment dat, un al treilea elev a scos un cuțit și i-a înjunghiat pe cei doi în zona coapselor. Victimele au fost transportate la Spitalul Județean din Timiș, iar polițiștii au declanșat o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs acest incident.

 

 

Cele mai citite

Céline Dion, primul interviu acordat după diagnosticarea cu sindromul persoanei rigide. “De ce eu? Cum s-a întâmplat asta? Ce am făcut eu? E vina...

Într-un interviu sincer și emoționant acordat recent revistei Vogue France, celebra artistă de origine canadiană Céline Dion a vorbit deschis despre lupta sa cu...

Céline Dion, primul interviu acordat după diagnosticarea cu sindromul persoanei rigide. “De ce eu? Cum s-a întâmplat asta? Ce am făcut eu? E vina...

Într-un interviu sincer și emoționant acordat recent revistei Vogue France, celebra artistă de origine canadiană Céline Dion a vorbit deschis despre lupta sa cu...

Eșecul lui Nicușor Dan: Capitala îngheață, Promisiunile se Topesc

Avaria care a lăsat jumătate din Capitală fără apă caldă este simbolul eșecului sub administrația lui Nicușor Dan. Începând din 2020 cu promisiuni de...
Ultima oră
Pe aceeași temă