19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialCum a scăpat un contrabandist de țigări de polițiști

Cum a scăpat un contrabandist de țigări de polițiști

Un contrabandist de ţigări suspectat că a furat un autoturism din comuna suceveană Straja şi a transportat peste două mii de pachete cu ţigări din duty-free a fost urmărit circa şase kilometri de un echipaj de Poliţie, dar a reuşit să fugă după ce a plonjat cu maşina în râul Suceava, informează Mediafax.

Procurorii au deschis un dosar penal pentru contrabandă cu autor necunoscut la sesizarea Poliţiei oraşului Vicovu de Sus după ce, vineri seară, un bărbat neidentificat, care transporta ţigări de contrabandă, a reuşit să scape de urmărirea poliţiştilor şi a plonjat cu maşina în albia râului Suceava, în prezent fiind căutat de către poliţişti, potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Astfel, în jurul orelor 19.45, o persoană rămasă neidentificată a preluat, deţinut şi transportat pe DJ 209 G, între localităţile Straja şi Vicovu de Sus, cu un autoturism marca Audi A6, înmatriculat în Irlanda, 1.400 pachete de ţigări "Jing Ling", cu timbru duty-free şi 680 de pachete de ţigări "Marble" cu timbru duty-free-Ucraina, cauzând un prejudiciu bugetului consolidat al statului de circa 21.000 lei reprezentând valoarea în vamă, taxele vamale, accizele neachitate, TVA, la care se adaugă penalităţi de întârziere până la momentul plăţii efective.

Din primele cercetări a reieşit că bărbatul nu a oprit la semnalul regulamentar al unui echipaj de poliţie rutieră din Vicovu de Sus, motiv pentru care poliţiştii au urmărit autoturismul pe o distanţă de aproximativ şase kilometri din localitatea Straja până în intravilanul localităţii Vicovu de Sus.

Aici, în intenţia de a scăpa de urmărire şi de răspundere penală, conducând autoturismul cu viteză excesivă, bărbatul a plonjat cu maşina în cursul râului Suceava, încercând să-l traverseze. Din cauză că nivelul apei era ridicat, până în dreptul scaunelor maşinii, autoturismul a rămas blocat, dar şoferul a reuşit să iasă din maşină şi sa fugă.

La scurt timp, proprietara autoturismului a sesizat prin 112 că i s-ar fi fost furată maşina, care era parcată în faţa locuinţei.

În acest caz, procurorii au dispus începerea urmăririi penale "in rem" cu privire la "furt în scop de folosinţă".

Cercetările continuă în vederea identificării autorului şi lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, precizează sursa citată.

Cele mai citite

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă: Ziua Victoriei este 8 mai, ca în NATO, nu 9 mai, ca în Rusia

Președintele Senatului și al PNL, Nicolae Ciucă, a transmis un mesaj dedicat Zilei Victoriei în cel de-al Doilea Război Mondial, mesaj în care subliniază...

Analiză: Investițiile străine directe în Europa scad pentru prima dată de la pandemie

Investițiile străine directe (ISD) în Europa au scăzut în 2023 cu 4% față de 2022 și cu 11% comparativ cu nivelul înregistrat în 2019,...

Iohannis – nu popcorn, ci (pop)corny

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele României, Klaus Werner Iohannis, s-a deplasat în Statele Unite ale Americii (SUA), pentru a fi premiat, acum, în prag de...
Ultima oră
Pe aceeași temă