22.6 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialCum ajung mașinile furate de la firmele de închiriere în afara țării

Cum ajung mașinile furate de la firmele de închiriere în afara țării

Patru bărbați au încercat să vândă în Austria, o mașină închiriată din București. Poliția i-a prins după ce persoana pe numele căreia era închiriată mașina i-a denunțat.  

În cursul zilei de marţi, poliţiştii Capitalei, împreună cu poliţişti din cadrul IPJ Argeş şi IPJ Dolj au reuşit prinderea a patru bărbaţi bănuiţi de comiterea infracţiunii de înşelăciune cu autoturisme închiriate, în dauna unei societăţi comerciale de profil.

În fapt, la data de 11 noiembrie în jurul orei 17.00, poliţiştii Serviciului Furturi de Autovehicule au fost sesizaţi de către o femeie în vârstă de 55 de ani, cu privire la faptul că, în jurul orei 12.30, patru persoane ar fi contactat-o şi i-ar fi propus să închirieze un autoturism de la o societate de profil.

După închirierea autoturismului, femeia ar fi trebuit să-i însoţească în Austria unde, cei patru bărbaţi urmau să-l vândă, iar aceasta ar fi primit cheile şi suma de 5.000 de euro, ulterior urmând să reclame în fals furtul autoturismului.

După aproximativ o oră, femeia s-a întâlnit cu reprezentantul unei companii de închirieri auto, întocmind actele necesare şi fiindu-i înmânat autoturismul în cauză, pentru care a achitat contravaloarea chiriei cu banii primiţi de la cei patru bărbaţi.

Autoturismul astfel intrat în folosinţa femeii ar fi fost predat bănuiţilor, urmând ca în jurul orei 18.00 să se întâlnească cu aceştia şi împreună să se deplaseze spre Timişoara şi ulterior la Viena pentru a vinde autovehiculul.

Astfel, poliţiştii Capitalei au demarat o acţiune de prindere a celor patru bărbaţi, autoturismul în cauză fiind identificat şi oprit pe DN 65, fiind mai apoi condus la sediul Serviciului Furturi de Autovehicule, împreună cu cei patru ocupanţi.

Cercetările sunt continuate în acest caz de către poliţiştii Capitalei, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de instigare la înşelăciune şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice având permisul suspendat, cu doi dintre bărbaţi în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor.

Totodată, cu privire la femeia în cauză, poliţiştii continuă cercetările, în stare de libertate, sub aspectul savârşirii infracţiunii de înşelăciune.

Cele mai citite

ANAF va avea un compartiment de Evidență Operativă

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și-a înființat un compartiment de Evidență Operativă, anunță un articol publicat pe site-ul termene.ro. Noul departament al ANAF va...

Expert Forum: Până pe 16 mai, partidele au cheltuit 11 milioane lei, pentru campania la alegerile europarlamentare şi peste 3,8 milioane lei pe campania...

Potrivit raportului Expert Forum, pentru europarlamentare, până la data de 16 mai au fost raportate venituri de 40 de milioane de lei, din care 14 milioane de lei...

Natalia Iocsak, prima femeie care a câștigat o etapă din Campionatul Național de Drift

Băimăreanca Natalia Iocsak a câștigat prima etapă din Campionatul Național de Drift, care a avut loc în weekend la Arena Națională din Capitală, devenind...
Ultima oră
Pe aceeași temă