19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialCum celebrează BNR împlinirea a 210 ani de la exploatarea industrială a...

Cum celebrează BNR împlinirea a 210 ani de la exploatarea industrială a apelor minerale Borsec

O monedă din argint, dedicată împlinirii a 210 ani de exploatare industrială a apelor minerale naturale Borsec, va fi lansată, luni, în circuitul numismatic, potrivit Agerpres.

Conform BNR, moneda are o valoare nominală de 10 lei, forma rotundă, diametru de 37 mm, greutate de 31,103 g şi cant zimţat. 

Aversul monedei redă o reprezentare parţială a oraşului Borsec, inscripţia „ROMANIA”, stema României, valoarea nominală „10 LEI” şi anul de emisiune „2016″. Reversul monedei prezintă o imagine de epocă reprezentând un atelier de îmbuteliere a apei minerale, inscripţiile “Exploatarea apelor minerale naturale”, “Borsec” şi anul evenimentului aniversat “1806”. 

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central. 

Tirajul pentru această emisiune este de 200 monede din argint. Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare este 345 lei. 

Monedele din argint dedicate împlinirii a 210 ani de exploatare industrială a apelor minerale naturale Borsec au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României

 

Cele mai citite

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...
Ultima oră
Pe aceeași temă