20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialCum va fi protejat mormântul lui Arsenie Boca

Cum va fi protejat mormântul lui Arsenie Boca

Mormântul părintelui Arsenie Boca, de la Mănăstirea Prislop, județul Hunedoara, va fi protejat de o construcție din lemn sub forma unui baldachin. Porțile construcţiei vor fi închise pe timpul nopții, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei și Hunedoarei, părintele Gabriel Miricescu, informează Agerpres.

Citeşte şi: Mormântul lui Arsenie Boca a fost PROFANAT. Ce au descoperit măicuțele

El a spus că este “regretabil” gestul bărbatului care a profanat mormântul părintelui Arsenie Boca, săpând o groapă adâncă de o jumătate de metru și lungă de doi metri.

“Este regretabil că se întâmplă lucruri de felul acesta. Cu siguranță, cine are evlavie la părintele Arsenie nu ar trebui să se poarte în felul acesta. Ar trebui să ne purtăm cu bună cuviință la mormântul părintelui Arsenie, suntem într-un loc sfânt, un loc special. Nu întâmplător vin atâția oameni să se închine la mormântul părintelui Arsenie. Oamenii aceștia sunt mânați de o anumită trăire lăuntrică și sigur se manifestă ca atare”, a spus părintele Miricescu, menționând că incidentul de la mormânt este un caz izolat.

Reprezentantul Episcopiei Devei și Hunedoarei a explicat că fapta bărbatului din Maramureș s-a produs într-un timp scurt, de un sfert de oră, acesta fiind surprins, în timpul rondului obișnuit efectuat vineri noaptea, de personalul care are grijă de Mănăstirea Prislop și, implicit, de mormântul părintelui Arsenie Boca.

Purtătorul de cuvânt a mai spus că, în urmă cu câteva luni, s-a luat decizia ca locul în care se află mormântul părintelui Arsenie Boca să fie protejat cu o construcție din lemn, realizată sub forma unui baldachin.

Citeşte şi: Mii de pelerini la Mănăstirea Petru-Vodă, la slujba de pomenire a părintelui Iustin Pârvu

“Peste zi va fi deschis pelerinilor care vin la mănăstire și doresc să meargă la mormântul părintelui Arsenie Boca, dar noaptea se va închide. Va fi o construcție din lemn care se va încadra în peisaj”, a explicat părintele Gabriel Miricescu. “Sperăm să nu se mai întâmple astfel de cazuri, oamenii să vină cu dragoste și să aibă un comportament adecvat atunci când se apropie de o sfântă mănăstire. Să lăsăm ale noastre la poartă și să încercăm să ne încărcăm duhovnicește”, a conchis reprezentantul Episcopiei Devei și Hunedoarei.

Mormântul părintelui Arsenie Boca, de la Mănăstirea Prislop, a fost profanat în noaptea de vineri spre sâmbătă de un bărbat de 45 de ani, din județul Maramureș, acesta fiind reținut de polițiștii din orașul Hațeg.

Bărbatul a săpat o groapă adâncă de o jumătate de metru, pe o lungime de 2,4 metri și pe o lățime de un metru, la mormântul părintelui Arsenie, suspectul fiind surprins de personalul de la Mănăstirea Prislop, care a și sesizat poliția.

În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de profanare de morminte. Polițiștii continuă cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hațeg, pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care a fost comisă fapta.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o pedeapsă de doi ani de închisoare.

Cele mai citite

Pensiile în luna mai. S-a hotărât dacă vor fi plătite în avans

Guvernul României a decis să aprobe în avans plata pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale pentru luna mai 2024, conform informațiilor...

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...

Pensiile în luna mai. S-a hotărât dacă vor fi plătite în avans

Guvernul României a decis să aprobe în avans plata pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale pentru luna mai 2024, conform informațiilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă