10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialDe ce s-a dansat hora românească la Londra

De ce s-a dansat hora românească la Londra

Destinațiile fabuloase ale lumii, de la țările și stațiunile turistice pe care toată lumea aspiră să le viziteze, până la cele mai puțin cunoscute, își expun în aceste zile atracțiile în cadrul WTM London. În premieră, stațiunea Mamaia este reprezentată la Londra.

Prima participare a stațiunii Mamaia la WTM London a debutat miercuri seară cu un spectacol de carnaval, dansatori profesioniști, momente artistice, dar și cu proiecții video cu atracțiile litoralului românesc și din Carnavalul Mamaia. A fost invitată să cânte la ­eveniment o solistă cvasi-necunoscută, Axenia, după care a urmat o paradă de modă. După spectacol, românii au dansat într-o horă și au invitat vizitatorii că ciocnească un pahar de țuică. Spectacolul de miercuri seară a făcut parte din WTM Festivals, o secțiune a târgului care încurajează promovarea cât mai informală și inedită a destinațiilor turistice și în cadrul căreia Mamaia a avut un spectacol propriu alături de alte 8 cunoscute destinații – Egipt, Filipine, Belgia, Caraibe, Africa de Est și de Vest, Cipru și Taiwan. În perioada 13-16 noiembrie 2014, spectacolul de promovare a stațiunii Mamaia prezentat la Londra va ajunge și la București, la Târgul de Turism al României de la Romexpo. De asemenea, Mamaia va fi promovată și la târgul de turism din Varșovia.

COSTURI

Plata pentru promovare, ­obligatorie

Promovarea stațiunii Mamaia este obligatorie pentru persoanele juridice din stațiune, pentru cele din Satul de Vacanță din Constanța, dar și pentru persoanele fizice care dețin apartamente în Mamaia. Acestea din urmă plătesc 100 de lei pe an, iar firmele trebuie să achite până la 4.000 de lei pe an. Sumele strânse ajung la Asociația Litoral Delta Dunării, în proporție de 80%, și la Primăria Constanța (restul de 20%). Serviciul Public de Impozite și Taxe al Primăriei Constanța se ocupă de colectarea taxei. Cine nu plătește este amendat și i se percep automat penalități de întârzire. Taxa de promovare a stațiunii Mamaia a fost votată de consilierii locali în aprilie 2013.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă