14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialDoi americani infectaţi cu Ebola în Liberia

Doi americani infectaţi cu Ebola în Liberia

Doi americani au fost infectați cu virusul Ebola, în Liberia, în timulunei misiuni de combarete a epidemiei febrei hemoragice provocate de acest virus în Africa de Vest.

Potrivit organizaţiei umanitare pentru care lucrează cei doi, dintre care unul este medic, americanii infectați au fost plasați sub carantină.

"Rămânem optimişti în privinţa refacerii sale, dar cu siguranţă problemele nu au trecut încă", a declarat duminică pentru AFP Melissa Strickland, o purtătoare de cuvânt a Samaritan's Purse, potrivit Mediafax.

Potrivit asociației de caritate pentru care lucrau cei doi, administrarea rapidă a unui tratament este crucială în evoluţia acestei boli mortale. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), rata mortalităţii febrei hemoragice provocate de Ebola poate atinge 90% în anumite cazuri.

Departamentul de Stat american a anunţat duminică faptul că este la curent cu un caz de Ebola, fără să fie în măsură să ofere informaţii despre vreo persoană anume.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă