14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialDosar penal pentru lucrări neautorizate la o biserică monument istoric de clasă...

Dosar penal pentru lucrări neautorizate la o biserică monument istoric de clasă A din Bucureşti

Poliţiştii specializaţi în protejarea patrimoniului cultural naţional din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a Poliţiei Române fac cercetări în cadrul unui dosar ce vizează efectuarea unor lucrări neautorizate la o biserică din Bucureşti, monument istoric de clasă A, potrivit IGPR, informează Mediafax.

Poliţiştii din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a Poliţiei Române s-au sesizat cu privire la faptul că, la o biserică din Bucureşti, monument istoric de clasă A, de valoare naţională şi universală, înscris în Lista Monumentelor Istorice, au fost făcute lucrări de intervenţie neautorizată. Autosesizarea a vnit ca urmare a unui control efectuat împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural a Municipiului Bucureşti.
 
Lucrările neautorizate au constat în montarea a două centrale termice şi amplasarea, cu sprijinire pe perete, a conductelor, precum şi a trei aparate de aer condiţionat, fiind perforate perimetral ferestrele pentru traversarea conductelor.
 
Aceste operaţiuni au cauzat distrugerea picturii murale de pe pereţii interiori în zonele în care au fost amplasate echipamentele.
 
Poliţiştii, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere şi executarea de lucrări fără autorizaţie de construire sau de desfiinţare, ori cu nerespectarea prevederilor legale.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă