14.5 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialDouă leoaice au fugit dintr-un parc național și se plimbă prin capitala...

Două leoaice au fugit dintr-un parc național și se plimbă prin capitala Kenyei

Serviciul kenyan pentru faună sălbatică (KWS) a lansat o vastă operaţiune de căutare a două leoaice care au scăpat din parcul naţional Nairobi şi au fost văzute ultima oară într-un cartier intens populat din marele oraş, transmite AFP, citată de Agerpres.

Într-un comunicat difuzat vineri, KWS a adresat un apel “pentru căutarea celor două leoaice care au plecat din parcul naţional Nairobi”. “Leii sunt animale sălbatice periculoase. Evitaţi să le provocaţi”, a avertizat purtătorul de cuvânt al KWS, Paul Udoto. 

Cel puţin două leoaice ar fi ieşit joi seară din parcul de 117 kilometri pătraţi, unde se află şi gazele, rinoceri şi bivoli, situat la mai puţin de 7 kilometri de zgârie-norii din centrul capitalei Kenyei. 

Partea de nord a parcului, care dă spre oraş, a fost îngrădită, însă nu şi cea de la sud, pentru a permite animalelor, îndeosebi erbivorelor, să circule pentru a găsi noi păşuni, în funcţie de perioadele anului. Presiunea imobiliară şi agricolă asupra terenurilor din preajma parcului afectează traseele tradiţionale de migraţie a erbivorelor, prin urmare şi deplasările carnivorelor, care îşi însoţesc viitoarea pradă. 

Potrivit KWS, cele două leoaice au fost văzute ultima oară în cartierul Langata. “Sunt zone dens populate şi din acest motiv ne intensificăm căutările”, a afirmat Udoto, recomandând populaţiei să furnizeze autorităţilor orice informaţie utilă despre respectivele animale.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Prognoza meteo pe regiuni. Vremea se va încălzi în următoarele două săptămâni

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo valabilă în intervalul 13 - 26 mai. Astfel, în următoarele două săptămâni,...

SUA consideră că Putin este „disperat” după ce l-a demis pe ministrul Apărării

Statele Unite(SUA) consideră că demiterea ministrului rus al apărării arată că preşedintele Vladimir Putin este "disperat" în faţa costurilor războiului din Ucraina, a afirmat...

Spitalul Foișor, noi informații despre starea de sănătate a actorului Florin Piersic

Spitalul Foişor a anunțat luni, prin intermediul unui comunicat de presă, că starea generală de sănătate a actorului Florin Piersic se ameliorează uşor. „Evaluarea domnului...
Ultima oră
Pe aceeași temă