11.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialEgiptenii au descoperit mormântul unei regine antice, plin de COMORI

Egiptenii au descoperit mormântul unei regine antice, plin de COMORI

Ministrul egiptean al Turismului, Hisham Zaazou, a declarat luni că mormântul antic ce ar putea aparține reginei Nefertiti este plin de comori, informează Agerpres.

Nicholas Reeves, egiptolog britanic, a descoperit în anul 2015, în spatele zidurilor celebrei camere funerare a faraonului Tutankamon, din apropierea Luxorului, două încăperi secrete, una putând fi cea a lui Nefertiti (1370 – 1333 î.e.n.), faimoasa suverană a Egiptului, soţia faraonului Akhenaton (tatăl lui Tutankamon).

Ministrul egiptean al Turismului, Hisham Zaazou, susține că putem vorbi, în cazul confirmării, de un viitor “Big-Bang, descoperirea secolului al XXI-lea”, relatează luni 7sur7.be. 

“Mormântul nu este gol. Nu ştim dacă este al lui Nefertiti sau al altei femei, însă este plin de comori. Sunt pietre, metale…Trebuie analizat totul cu ajutorul unor camere speciale. Vom şti mai multe în aprilie şi vom anunţa lumii întregi. Va fi un moment istoric”, a declarat Hisham Zaazou, preluat de ABC. 

Alţi experţi consideră că mormântul ar putea fi al lui Kiya, a doua soţie a lui Akhenaton şi mama lui Tutankamon. 

Egiptul studiază şi marea piramidă. “Specialişti japonezi, canadieni şi egipteni asigură că există camere secrete şi acolo”, a încheiat Hisham Zaazou.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă