22.1 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSpecialElev de 13 ani cercetat pentru tentativă de omor

Elev de 13 ani cercetat pentru tentativă de omor

Un elev 13 ani din Baia Mare care şi-a bătut crunt o colegă de clasă este cercetat de procurori pentru tentativă de omor. Acesta nu va răspunde însă în faţa legii deoarece nu a împlinit încă 14 ani, informează B1Tv.

Între timp, fata agresată se află în stare gravă şi a fost transferată la spitalul Marie Curie din Bucureşti. Adolescenta a fost adusă cu ambulanţa în Capitală, după ce medicii din Baia Mare au fost nevoiţi să o supună la o operaţie de scoatere a splinei.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş s-au autosesizat în cazul elevei din Baia Mare bătute crunt de un coleg. Băiatul de 13 ani este cercetat pentru tentativă de omor. Cu toate acestea, conform legii, elevul nu va raspunde pentru fapta sa. Asta deoarece nu a împlinit încă 14 ani. Bătăuşului i se va scădea totuşi nota la purtare şi va fi mutat disciplinar, cel mai probabil, la o altă şcoală. De asemenea, familia victimei i-ar putea cere agresorului minor daune morale, dacă se va constitui parte civilă şi se va adresa instanţei de judecată.

Între timp, fata agresată a fost transferată la spitalul Marie Curie din Bucureşti. Adolescenta se află sub supraveghere strictă după ce medicii din Baia Mare au fost nevoiţi să o supună la o operaţie de scoatere a splinei şi a unei părţi din pancreas.

Doctorii nu ştiu încă dacă se pune problema unei noi intervenţii chirurgicale, în condiţiile în care fata are în continuare traumatisme abdominale. 

Cele mai citite

Nicușor Dan afirmă la Bookfest că s-a schimbat mentalitatea privind zona istorică a Capitalei

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat, sâmbătă, că se schimbă mentalitatea privind zona istorică a oraşului şi a pledat pentru integrarea acestei...

Cum ar putea Nicușor Dan să elimine și mafia din fotbal

Ilustrație: Marian Avramescu Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, se laudă în campania electorală pentru un nou mandat de edil-șef că a oprit mafia...

Evenimente de Ziua Copilului în București

Numeroase evenimente au fost pregătite pentru copii, în Bucureşti, cu ocazia zilei de 1 Iunie, printre care "Porţi deschise" la Camera Deputaţilor, o nouă...
Ultima oră
Pe aceeași temă