11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialEleva care își face singură mărțișoarele

Eleva care își face singură mărțișoarele

La numai 11 ani, a confecționat deja peste o sută de brăţări împletite şi cam tot atâtea obiecte realizate în tehnicile quilling şi origami.

Una dintre elevele Constanţei s-a pregătit într-un mod aparte pentru marcarea sosirii unei noi primăveri pentru că de 1 martie, Bianca Militaru a oferit colegelor şi profesoarelor sale de la Liceul Teoretic „Decebal“ mărţişoare realizate de ea. La numai 11 ani, constănţeanca a confecționat deja peste o sută de brăţări împletite şi cam tot atâtea obiecte realizate în tehnicile quilling şi origami. Ideea de a se apuca de împletit brăţări i-a venit la începutul anului trecut.

„Eram acasă în vacanţa de iarnă şi mi se stricase o brăţară preferată, pe care o reparasem de mai multe ori. M-am uitat pe internet să văd cum pot să o repar. Am pus pe aţă de papiotă şi am început să fac nodurile pe care le-am văzut acolo“, ne-a povestit fata.

Bianca îşi valorifică la maximum îndemânarea cu care este înzestrată, la care adaugă multă răbdare şi migală. Îşi alege cu seriozitate materialele de lucru şi se interesează de tot ce apare nou. Într-un magazin din oraş găseşte ce anume are nevoie pentru a realiza brăţări simple sau sofisticate, în diferite combinaţii de culori şi biluţe. În doar câteva minute, aproximativ doi metri de aţă specială se transformă în darul perfect. Mai mult de lucru este la brăţările din piele, cam două-trei ore ar fi necesare pentru un model din acest material.

„Când am oferit prima dată o brăţară unei doamne învăţătoare, în clasa a IV-a, m-a întrebat de unde am cumpărat-o pentru a dărui şi dânsa colegelor. M-am simţit foarte bine atunci când a dorit să îi lucrez eu patru brăţări. Era prima mea comandă. M-am bucurat că munca mea este răsplătită“, mai spune Bianca.

Pentru ca darul să fie perfect, trebuie ţinut cont de câteva detalii.

„Prima dată mă gândesc la omul căruia vreau să îi dau brăţara. Mă gândesc ce ochi are, ce culoare are părul, care sunt culorile sale preferate, cum se îmbracă, pentru a şti cum aş putea asorta brăţara. Dacă am o comandă de la cineva trebuie să mă întâlnesc mai întâi cu persoana respectivă, pentru a afla mai multe date, sau să îmi trimită o poză pentru a-mi face o idee. În primul rând, trebuie să aflu culoarea preferată“, ne explică micul întreprinzător.

De asemenea, Bianca se poate apuca de treabă şi dacă cineva are deja pregătit materialul de lucru.A creat şi modele proprii. „Mă jucam cu patru aţe şi a ieşit o brăţară la sfârşit“, completează fata, hotărâtă să înveţe tehnici noi de lucru în vacanţa de vară. Până atunci însă, face concurenţă serioasă comercianţilor de pe piaţă.

Cele mai citite

PNL l-a demis pe șeful filialei Timiș, Alin Nica, pe motiv că se opune alianței cu PSD

Alin Nica a fost demis din funcția de președinte al filialei PNL Timiș, în urma unei ședințe care s-a desfășurat în ziua de 26...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

Pui vopsit, pentru a părea proaspăt. Avertismentul șefului ANPC. FOTO

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, în această dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să...
Ultima oră
Pe aceeași temă