23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialElevă din Gorj, anchetată pentru crimă. Și-a sugrumat bebelușul și i-a dat...

Elevă din Gorj, anchetată pentru crimă. Și-a sugrumat bebelușul și i-a dat foc

O elevă din județul Gorj, în vârstă de 17 ani, este cercetată pentru omor după ce a recunoscut că şi-a sugrumat și incendiat bebelușul pe care l-a născut acasă. Ancheta a început după ce fata s-a confesat unei colege, anunță Mediafax.

Conform procurorului de caz, Emil Moța, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, Claudia Olaru nu a spus nimănui despre sarcina și faptele sale, nici măcar părinții neștiind că aceasta a născut acasă, după care a ucis nou-născutul.

"Deocamdată, se fac cercetări sub acuzația de omor. Ea a recunoscut faptele, despre care nu a spus nimănui nimic. Părinții nu au știut nimic despre sarcină și cele întâmplate, ea nepovestind, probabil, de teamă", a menționat procurorul.

Mai multe echipaje ale IPJ Gorj, sub coordonarea procurorului criminalist, au mers, luni, la casa părinților fetei din comuna Slivilești, aceștia descoperind aici resturi carbonizate din trupul bebelușului.

Eleva de 17 ani și-a recunoscut faptele și a colaborat cu anchetatorii, ea indicându-le acestora toate etapele pe care le-a parcurs atunci când și-a omorât bebeluşul.

Fata a fost ridicată de către polițiști și dusă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj pentru audieri, ea urmând să fie supusă, marți, și unei expertize psihiatrice, pentru a se stabili dacă avea sau nu discernământ în momentul comiterii faptelor.

Ancheta în acest caz a început după ce eleva de clasa a XII-a s-a confesat, luni, unor colege de clasă, care au informat conducerea Colegiului Tehnic Mătăsari despre ceea ce au aflat, iar aceasta, la rândul său, a informat Poliția.

Potrivit unor surse judiciare, fata de 17 ani, din comuna gorjeană Slivileşti, este elevă la Colegiul Tehnic Mătăsari.

Luni, ea le-a povestit colegilor săi, la şcoală, că vineri a născut acasă, iar apoi şi-a sugrumat bebeluşul şi i-a dat foc în spatele locuinţei.

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Antrenor dat afară pentru că a avut o relație cu o jucătoare. Anunțul clubului englez Leicester City

Formația engleză de fotbal feminin Leicester City și-a concediat antrenorul, pe Willie Kirk, după ce acesta a fost acuzat că a încălcat codul de...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă