21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialFalsificatori de bani, prinși de poliție și DIICOT

Falsificatori de bani, prinși de poliție și DIICOT

O grupare infracțională specializată în falsificare de monedă sau alte valori și punerea lor în circulație a fost spartă de polițiștii de la crimă organizată și procuorii DIICOT.

       ”Din probele administrate în cauză rezultă  că, în perioada aprilie – septembrie 2014, opt persoane constituite într-un grup infracțional organizat au pus în circulație peste 100 de bancnote  în cupiură de 200 de lei contrafăcute, banii falși fiind depistați de administratorii societăților comerciale la care au fost plasați sau de reprezentanții băncilor care le-au ridicat sau le-au primit de la persoane care nu aveau cunoștință despre faptul că bancnotele sunt contrafăcute.

        Din investigații rezultă că bancnotele au fost falsificate de către unul dintre membrii grupului infracțional organizat, cu ajutorul unei imprimante tip-scanner.

        În urma unei monitorizări specifice, în data de 4 septembrie 2014 a fost prins în flagrant suspectul Muntean Arnoc, în timp ce se deplasa ca pasager într-un autoturism ce a fost oprit în trafic de către lucrătorii Poliției Rutiere Hunedoara”, transmite DIICOT.

        În urma controlului, au fost găsite sub preșul din partea stângă față al locului ocupat de suspectul Muntean Arnoc două pachete ambalate în hârtie albă. Într-unul se aflau 25 de bancnote în cupiură de 200 de lei având aceeași serie, iar în celălalt de aflau înscrisuri.

        În data de 22 octombrie 2014, procurorii DIICOT – BT Hunedoara și polițiștii SCCO Hunedoara au efectuat șase percheziții la domiciliile suspecților, situate pe raza municipiului Deva, a orașelor Călan și Hațeg, a comunei Brănișca. În urma perchezițiilor în locuința unui suspect din comuna Brănișca, județul Hunedoara, a fost descoperită și ridicată, printre alte obiecte și înscrisuri, și “fabrica” de bancnote contrafăcute.

        Totodată au fost puse în executare 8 mandate de aducere la sediul DIICOT – BT Hunedoara, în vederea audierilor.

        La percheziții au participat și polițiști din cadrul BCCO Alba Iulia, Serviciului Acțiuni Speciale – IPJ Hunedoara, precum și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Hunedoara.

        Suportul tehnic și de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale.

DIICOT amintește că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de  Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă