7.2 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialFED CUP: România și Cehia, la egalitate, 1-1, după prima zi. Niculescu...

FED CUP: România și Cehia, la egalitate, 1-1, după prima zi. Niculescu a învins-o pe Kvitova

– Echipa de FED Cup a României a încheiat la egalitate prima zi a partidei din sferturile FED Cep, cu formația campioană a patru din ultimele cinci ediții, Cehia, după victoria-surpriză a Monicăi Niculescu, în fața dublei campioane de la Wimbledon, Petra Kvitova, anunță site-ul competiției.

Monica Niculescu (37 WTA) a reușit un meci memorabil în fața jucătoarei aflate pe poziția 9 WTA și s-a impus în minimum de seturi, 6-3, 6-4, după o oră și 52 de minute de joc.

Sportiva din Slatina, antrenată de Călin Ciorbagiu, a reușit break-ul în game-ul al treilea din primul set, a mai câștigat de alte două ori pe serviciul cehoaicei, care a greșit neforțat de 27 de ori. Niculescu a câștigat primul set, după 58 de minute de joc. Kvitova a început setul doi cu break, însă chiar dacă Niculescu nu a trimis decât o singură lovitură câștigătoare. Greșelile neforțate ale rachetei numărul unu a Cehiei (19, față de 4 ale Monicăi Niculescu), au înclinat din nou balanța în favoarea României.

Cehia a condus România cu 1-0, după primul meci al partidei din sferturile de finală ale FED Cup, după ce Simona Halep a pierdut, sâmbătă, în fața jucătoarei aflate pe poziția 13 WTA, Karolina Pliskova, scor 7-6 (4), 4-6, 2-6. Monica Niculescu (locul 37 mondial) şi Petra Kvitova (locul 9 mondial).

Duminică sunt programate celelalte trei partide: Simona Halep – Petra Kvitova, Monica Niculescu – Karolina Pliskova şi, dacă până în acel moment nicio echipă nu ajunge la trei puncte, Andreea Mitu/Raluca Olaru – Denisa Allertova / Barbora Strycova. Calificarea în semifinalele Fed Cup îi revine formaţiei care va ajunge prima la trei puncte din totalul de cinci meciuri (patru de simplu şi unul de dublu). Învingătoarea din meciul România – Cehia va întâlni, în semifinale, echipa care se califică din duelul Germania – Elveţia.

Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă