22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialForbes: Vladimir Putin, cel mai puternic om din lume. Cine se află...

Forbes: Vladimir Putin, cel mai puternic om din lume. Cine se află pe al doilea loc în clasament

Preşedintele rus Vladimir Putin a fost numit de revista Forbes cel mai puternic om din lume, pentru al treilea an consecutiv. Următorii în clasament sunt cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele american Barack Obama, relatează Radio Free Europe/Radio Liberty, citat de Mediafax. 

Clasamentul pe 2015 a fost publicat miercuri, la numai câteva săptămâni după ce Putin a sfidat încercările Occidentului de a-l izola prin sancţiuni şi a deschis un nou front în răzbiul sirian, trimiţând aviaţia rusă să efectueze raiduri aeriene, după care l-a primit într-o vizită pe preşedintele sirian, Bashar al-Assad.

“Putin continuă să dovedească faptul că este unul dintre puţinii oameni din lume suficient de puternici pentru a face ce vor – şi să scape”, a apreciat Forbes.

În clasamentul de anul acesta, cancelarul german Angela Merkel a urcat pe locul al doilea, după ce în 2014 s-a clasat pe locul cinci.

Preşedintele american Barack Obama a coborât pe locul al treilea, după ce anul trecut s-a clasat pe locul doi.

Papa Francisc şi preşedintele chinez, Xi Jinping, ocupă următoarele poziţii, încheind astfel topul cinci al celor mai puternici oameni din lume.

Clasamentul Forbes listează cei mai puternici lideri politici şi economici din lume, ţinând cont de impactul lor social, resursele financiare şi sferele de influenţă.

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Noua lege a pensiilor. Ce venituri va avea un român care a muncit 35 de ani

Noua lege a pensiilor vine cu metode diferite de calcul a veniturilor persoanelor după retragerea din activitate. Românii care au cotizat timp de 35...

Declarația unică 2024: Schimbări în taxarea veniturilor extrasalariale

Veniturile din activități independente trebuie declarate până pe 27 în Declarația unică 2024. Cei care completează formularul, pot dona până la 3,5% din impozitul...
Ultima oră
Pe aceeași temă