11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO: Poveștile incredibile ale copiilor crescuți de animalele sălbatice

FOTO: Poveștile incredibile ale copiilor crescuți de animalele sălbatice

Poveștile copiilor care au fost crescuți de animale au fost documentate de o fotografă din Londra, care le-a ilustrat viețile în fotografii. Artista a recreat spațiul în care au fost descoperiți și a folosit copii-actori pentru a reda cât mai fidel mediul în care au crescut micuții, relatează boredpanda.com. 

Pozele fotografei Julia Fullerton-Batten arată ce înseamnă să crești în astfel de condiții și a încearcă să surprindă partea animalică din ființa umană.

”Fata fără nume a fost sursa mea de inspirație. După ea am început să caut mai multe despre copiii sălbatici. Am descoperit că sunt chiar foarte mulți. În unele cazuri copiii s-au rătăcit și au ajuns să trăiască cu animalele, alții au fost neglijați de părinții lor”, a spus Julia Fullerton-Batten.

Fotografa a ajuns faimoasă după seria ”Povești adolescentine” din 2005, când a surprins procesul de maturizare al unei fete din copil în femeie.  

Fie că au crescut alături de câini, lupi sau păsări, când au fost salvați copiii din poveștile documentate de Julia Fullerton-Batten semănau mai mult animalelor decât omului. 

”Lobo” sau fețita-lup

În 1845, o fetiță a fost surprinsă în timp ce fugea în patru labe alături de o haită de lupi care se pregăteau să atace o turmă de capre. Un an mai târziu a fost văzută din nou, de data aceasta în timp ce mânca alături de lupi dintr-o capră moartă. Fetița a fost prinsă, dar a reușit să scape. În 1852 a fost ultima dată când a fost văzută. Nu se cunoaște identitatea fetei și nici ce s-a întâmplat cu ea. 

Ivan, liderul unei haite de câini

Ivan s-a născut în Rusia în 1998. Băiatul a fugit de acasă pe când avea doar patru ani, din cauza abuzurilor la care îl supuneau membri familiei lui. El a trăit pe străzi și a început să cerșească. În timp, a dezvoltat o relație cu o haită de câini sălbatici cu care împărțea hrana pe care o cerșea. Câinii au început să aibă încredere în el și, în timp, a devenit liderul lor. Băiatul a trăit doi ani așa până când a fost găsit și dus la un orfelinat.  Faptul Ivan a reușit să se recupereze și, în prezent, duce o viață normală pentru că a apucat să interacționeze cu alți oameni până la vârsta de patru ani și a fost salvat relativ repede. 

Oxana, fetița care a trăit șase ani într-un coteț cu câini

Oxana a fost găsită într-un coteț alături de mai mulți câini în 1991 în Ucraina. Pe atunci avea opt ani și locuise cu câinii de mai bine de șase ani. Părinții ei erau alcoolici și într-o seară au dat-o afară din casă. Fata s-a adăpostit cu câinii și a rămas alături de ei până când a fost salvată. Când a fost găsită, Oxana se purta mai mult ca un câine decât ca un copil. Alerga în patru labe, respira cu limba afară, își arăta dinții și mârâia. Din cauză că nu a mai avut contact cu oameni singurele cuvinte pe care le știa erau ”da” și ”nu”. Fata nu a reușit să se recupereze și a învățat să comunice ca un copil de cinci ani. Acum are 30 de ani și locuiește la o clinică din Odessa, unde lucrează cu animalele spitalului, sub supravegherea îngrijitorilor ei. 

Băiatul-cocoș

Sujit avea un comportament disfuncțional pe când era copil, potrivit părinților lui. Astfel, aceștia au decis să îl închidă în cotețul găinilor. Ulterior, mama lui s-a sinucis și tatăl a fost omorât. Băiatul a rămas în grija bunicului, care l-a ținut tot încuiat. Avea opt ani când a fost găsit în mijlocul drumului în timp ce ”dădea din aripi”. Băiatul își ciugulea mâncarea, ședea asemeni cocoșului și avea degetele întoarse spre interior. În prezent, este îngrijit de o femeie, care l-a salvat de la un azil unde fusese legat de pat timp de 20 de ani. Sujit s-a născut în Fiji în 1978. 

Prava, băiatul care a crescut alături de păsări

Prava s-a născut în 2008, în Rusia, și a fost ținut timp de șapte ani încuiat într-o cameră alături de diverse specii de păsări. Mama băiatului îl trata ca pe orice altă pasăre de-a ei. Băiatul nu a fost bătut niciodată, avea mereu de mâncare, însă mama lui nu i-a dat drumul din cameră și nici nu i-a vorbit vreodată. Singura lui formă de comunicare era cu păsările. Nu putea vorbi, dar ciripea. Atunci când nu înțelegea ce i se spune dădea din mâini asemănător păsărilor când dau din aripi. 

Cele mai citite

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...

România poate rămâne fără Noaptea Europeană a Muzeelor întrucât nu s-au rezolvat revendicările angajaților din Cultură

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CULTURMEDIA anunță că membrii săi nu vor participa la evenimentul intitulat "Noaptea Europeană a Muzeelor", în...
Ultima oră
Pe aceeași temă