16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Cum a arătat o bază aeriană RUSEASCĂ de pe coasta Pacificului,...

FOTO. Cum a arătat o bază aeriană RUSEASCĂ de pe coasta Pacificului, după ce a fost lovită de un TSUNAMI

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO) a iniţiat, în luna octombrie a acestui an, o serie de teste privind capacitatea de reacţie a 20 de ţări, printre care și România, în cazul producerii unor valuri tsunami.

Testele privind capacitatea de reacţie la tsunami vor dura trei ani şi vor fi efectuate de specialişti UNESCO în ţări riverane Oceanului Atlantic, Mării Negre şi Mării Mediterane, conform Daily Telegraph, citat de Mediafax.

Citește și: FOTO INCREDIBILE: Orașul Detroit arată ca desprins dintr-un film cu ZOMBIE

În următorii trei ani vor fi teste în România, Croaţia, Cipru, Egipt, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Liban, Malta, Monaco, Maroc, Portugalia, Rusia, Spania, Suedia, Turcia şi Marea Britanie, iar alte 19 ţări vor fi examinate în viitor.

Portugalia a fost afectată de două cutremure majore în istoria recentă – în anii 1755 şi 1969. Seismul din 1755 a generat un tsunami masiv care, potrivit istoricilor, a provocat moartea a circa 100.000 de oameni în Lisabona.

Citește și: FOTO UIMITOARE: Cum arată giganticul oraş-FANTOMĂ construit de chinezi în Angola

În anul 1908, între 60.000 şi 120.000 de oameni au murit în sudul Italiei după un tsunami provocat de un cutremur de 7,1 grade.

În 1901, un cutremur de 7,2 grade produs în Marea Neagră a generat un tsunami de peste 5 metri care a devastat zone de coastă din România şi Bulgaria.

În 1979, o bază aeriană rusească de pe coasta Pacificului a fost lovită de un tsunami. Zeci de avioane au fost distruse, iar fotografiile din galeria de mai sus au fost realizate imediat după producerea catastrofei.

Citește și: FOTO FASCINANTE: Cum arată, în exterior și interior, prima MAȘINĂ ZBURĂTOARE funcțională din lume

Cele mai citite

Pensionarii primesc cadou de Paști de la Guvern. Vor primi banii în avans

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...

Marmaris, Izmir sau Antalya: tu unde mergi vara aceasta?

Vrei să mergi vara aceasta în Turcia? Poate fi destinația ideală pentru o vacanță de poveste.  Vei putea face sporturi nautice, te vei relaxa la...

Clotilde Armand s-a înscris pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand și-a depus, joi, candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1, din partea Alianței Dreapta Unită, potrivit jurnalul.ro. „Am un mesaj pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă