23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialFOTO: Cum arată, în INTERIOR și exterior, BESTIA TERIBILĂ a Americii care...

FOTO: Cum arată, în INTERIOR și exterior, BESTIA TERIBILĂ a Americii care BAGĂ GROAZA în inamici pe câmpul de luptă

Atunci când un soldat american se află în dificultate sub foc automat, nu există, pentru el, un sunet mai reconfortant decât cel al motoarelor gemene ale lui A-10 Thunderbolt urlând de la distanţă.

Zgomotul motoarelor este adeseori acompaniat de sunetul mitralierei Gatling de 30 mm, care poate să tragă 3.500 de gloanţe pe minut, conform publicației Business Insider.

Citește și: FOTO: Apocalipsa de la Prîpeat. IMAGINI zguduitoare în oglindă, înainte și după DEZASTRUL NUCLEAR de la Cernobîl

A-10 este un avion aflat în serviciul Forţelor Aeriene ale SUA începând din martie 1977 şi continuă să ofere sprijin aerian consistent trupelor americane sau aliate cu ajutorul mitralierei sau al rachetelor ce pot distruge un tanc dintr-o singură lovitură.

Acesta este primul avion al Forţelor Aeriene conceput exclusiv pentru suport aerian de apropiere şi a fost construit de compania americană Fairchild-Republic. Numele oficial al avionului vine de la P-47 Thunderbolt, un avion de vânătoare utilizat pentru misiuni similare în timpul celui de-al II-lea Război Mondial.

Citește și: FOTO: RUȘII au ajuns să SUSPINE de dorul turiștilor. Ce fac ELEVELE RUSOAICE pentru a-i seduce pe străini

Avioanele A-10 Thunderbolt sunt programate să rămână în serviciul Forţelor Aeriene până în anul 2028, atunci când vor fi înlocuite cu avioanele Lockheed Martin F-35 Lightning II, conform publicaţiei săptămânale Flight International.

Caracteristicile tehnice:

Echipaj: o singură persoană
Lungime: 16.26 m
Anvergura aripilor: 17.53 m
Înălţime: 4.47 m
Greutate standard: 13,7 tone
Viteză maximă: 706 km/h
Viteză de croazieră: 560 km/h
Altitudine maximă: 13.700 m
Viteză ascensională: 30 m/s

A-10 este dotat cu un tun GAU-8/A Avenger de 30 mm şi poate transporta, în funcţie de specificul misiunii, patru lansatoare de rachete LAU-61 sau LAU-68, patru LAU-5003, şase LAU-10, două rachete aer-aer Sidewinder AIM-9 sau opt rachete aer-sol Maverick AGM-65.

Aflați, din GALERIA FOTO de mai sus, cum arată bestia americană, considerată ca fiind unul dintre cele mai utile avioane militare ale SUA.

Citește și: FOTO: Manual de DISTRACȚIE pentru tineri. Ce înseamnă să fii ”COOL” la vârsta a treia

 

 

 

 

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă