17.4 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialFOTO: Leii din Baia Mare au ajuns în Africa

FOTO: Leii din Baia Mare au ajuns în Africa

Leii din grădina zoologică din Baia Mare, Lidia, Lavinia, Petrică, Tarhon și Mărin, au ajuns, sâmbătă, în rezervaţia naturală din Africa de Sud.

„Am reuşit! După trei zile pe care le-aţi petrecut în cuştile voastre, a sosit momentul. Lăsaţi în urmă suferinţa, barele de fier, murdăria şi betonul. Aşa va arăta viaţa voastră de acum, până la ultima voastră suflare. Aşa ar fi trebuit să arate viaţa voastră încă de la început. Bine aţi venit acasă! Suferinţa voastră a luat sfârşit”, au scris reprezentanţi ai organizaţiei Four Paws pe Internet.

Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a vedea imagini cu cei cinci lei în Africa de Sud. 

Lidia, Lavinia și Petrică s-au născut în urmă cu 15 ani și au trecut direct în posesia Circului Globus din București. În 2002, toți trei au fost transferați la grădina zoologică din Baia Mare, unde și-au petrecut următorii 11 ani din viață, într-un țarc de 245 de metri pătrați.

Citeşte şi: FOTO: Cinci lei născuți în captivitate în România s-au îmbarcat în călătoria spre libertate

Un an mai târziu, se nășteau Tarhon și Mărin, puii Lidiei și ai lui Petrică. La fel ca părinții lor, nici ei nu au cunoscut lumea exterioară.

Decizia primarului din Baia Mare, din 2013, de a închide grădina zoologică a fost șansa celor cinci lei de a scăpa de captivitate. Veterinarul grădinii zoo, Adin Miclăuș, a contactat fundația Vier Pfoten, care a acceptat să transfere animalele în sanctuarul pentru feline mari Lionsrock, din Africa de Sud.

Cele mai citite

Forţele israeliene anunţă că dețin controlul asupra punctului de trecere Rafah din Fâşia Gaza

Forţele israeliene au preluat controlul asupra părţii palestiniene a punctului de trecere Rafah, de la graniţa cu Egiptul, în sudul Fâşiei Gaza, informează The...

Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Oltenii lui Gâlcă au bătut noua campioană

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în fața noii campioane FCSB, pe teren propriu, în etapa cu numărul opt din play-off-ul Ligii...

Buzăul va avea echipă în Liga 1 după 15 ani de absență

Gloria Buzău a revenit în elita fotbalului românesc după 15 ani de absență, în urma victoriei obținută pe teren propriu cu scorul de 3-0...
Ultima oră
Pe aceeași temă