10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO: Nici BUNCĂRELE nu l-ar putea salva pe VLADIMIR PUTIN. Ce armă...

FOTO: Nici BUNCĂRELE nu l-ar putea salva pe VLADIMIR PUTIN. Ce armă TERIBILĂ au construit americanii

Între Rusia și SUA, o nouă cursă se conturează la orizont: cea a rachetelor.

Cele două țări contruiesc o nouă clasă de rachete hipersonice care pot lovi orice ţintă de pe mapamond în mai puţin de o oră, cu o acurateţe teribilă. 

Conform themoscowtimes.com, SUA conduce competiția și construiște astfel de rachete în cadrul programului Conventional Prompt Global Strike. Până în prezent, americanii au cheltuit peste un miliard de dolari pentru acest proiect, însă ar mai fi necesare alte câteva miliarde pentru obţinerea capacităţii hipersonice pentru rachetele convenţionale.

Astfel de rachete nu ating doar o viteză incredibil de mare, ci sunt și foarte greu de detectat de către inamici datorită traiectoriei sinuoase şi sunt teribil de eficiente datorită acurateţii lor.

Citește și: FOTO: Cum arată LUNETIȘTII ARCTICI, noua armă LETALĂ a lui PUTIN

Rusiei răspunde în stilul caracteristic

Noile arme dezvoltate de SUA au determinat Moscova să ia în considerare anularea tratatelor cu privire la controlul armelor nucleare semnate cu Washington-ul.

După ce Vladimir Putin a declarat, în 2013, că noile rachete americane destabilizează balanţa puterilor, experții militari occidentali se declară îngrijorați de evoluia situației.

„Marea mea grijă este că Rusia ar putea interpreta un atac cu o astfel de rachetă asupra unui alt stat ca fiind o ameninţare la adresa Rusiei, deoarece rachetele hipersonice nu vor avea o traiectorie clară, ci una sinuoasă şi derutantă”, a declarat un expert din cadrul Programului pentru Politici Nucleare.

Citește și: FOTO: Avionul care a SPULBERAT legile fizicii. Ce aparat TERIBIL au avut americanii și i-a înspăimântat pe RUȘI

 

Cele mai citite

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă