15.7 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. Noi recorduri Guinness: cea mai lungă limbă, cea mai mică rulotă,...

FOTO. Noi recorduri Guinness: cea mai lungă limbă, cea mai mică rulotă, cea mai lungă crosă

Un bărbat cu o limbă lungă de peste 10 centimetri, un fan al personajului James Bond şi o pisică americană care face salturi impresionante au fost incluşi în ediţia pe 2015 a Guinness World Records, care sărbătoreşte 60 de ani de existenţă şi apare în librării miercuri, informează Mediafax.

Acest volum aniversar reuneşte cele mai recente recorduri mondiale, dar include şi o retrospectivă a celor mai notabile performanţe stabilite în ultimii 60 de ani.

În acest an, californianul Nick Stoeberl a intrat în istorie cu limba sa de 10,1 centimetri, desemnată cea mai lungă din lume.

În Japonia, excentricul Akiko Obata şi-a umplut apartamentul cu peste 8.000 de fructe şi alimente din plastic.

Marea Britanie apare în acest volum aniversar cu doi câştigători: londonezul Yannick Read, care a conceput cea mai mică rulotă construită vreodată – aceasta măsoară mai puţin de 2,4 metri în lungime, dar conţine totuşi un pat simplu, bar şi aragaz pentru prepararea ceaiului.

Nick Bennett, un alt britanic, cinefil pasionat, a devenit proprietarul celui mai mare număr de obiecte-suvenir asociate francizei "James Bond", colecţionând 12.463 de articole de acest tip.

În ceea ce o priveşte pe Alley, o pisică americană, aceasta a intrat în posteritate după ce a realizat un salt de 1,83 metri, cel mai lung din istorie.

În volum apare şi Karsten Maas, un german care a creat o crosă de golf de 4,39 metri, cea mai lungă înregistrată vreodată.

Guinness World Records 2015 prezintă şi recordurile marcante stabilite în ultimele şase decenii şi plasează la un loc de cinste recordurile stabilite de Michael Jackson, un monument al industriei muzicale.

"A trebuit să analizăm aproximativ 50.000 de propuneri de record în acest an, fapt care ne-a oferit un număr mare de noi performanţe, din rândul cărora am putut să alegem", a declarat Craig Glenday, editorul volumului.

Cele mai citite

Avertismentul lui Norbert Wiener

Inteligența artificială a apărut pe o altă linie a abordării raționării decât cea moștenită din cultura clasică. Să amintim câteva momente de cotitură care...

Hezbollah anunță că a bombardat nordul Israelului

Gruparea şiită libaneză Hezbollah a declarat că a vizat intens ţinte militare în nordul Israelului şi, pentru prima dată, o bază militară de lângă...

Pe eJobs sunt afișate salariile pentru pozițiile care se scot în piață la angajare

Uniunea Europeană a decis, recent, termenul limită până la care angajatorii vor fi obligaţi să publice salariile pentru toate poziţiile pe care le scot...
Ultima oră
Pe aceeași temă