13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialFOTO: Pisicile NINJA. Ce fac felinele cu centura neagră în artele HOȚIEI...

FOTO: Pisicile NINJA. Ce fac felinele cu centura neagră în artele HOȚIEI și OBRĂZNICIEI

Pisicile nu au fost inventate de utilizatorii rețelelor de socializare. Pisicile există de mii de ani, iar în Egiptul antic erau idolatrizate.

Când o pisică murea, egiptenii din Antichitate țineau doliu. Mai mult decât atât, pisicile erau mumificate și îngropate în morminte sacre, iar o astfel de groapă putea conține mumiile a sute de mii de pisici, aduse acolo de-a lungul anilor.

În Evul Mediu, însă, pisicile au fost considerate ca fiind aducătoare de ghinion. Pisicile erau bãtute, ucise sau alungate din oraşe şi sate. Papa Grigore al IX-lea o clasifica drept “creaturã diabolicã”, iar orice persoanã care deţinea o pisicã era automat suspectatã de vrãjitorie şi deseori condamnatã la moarte împreunã cu animalul de companie. 

Citește și: FOTO. Cum arată un adăpost pentru PISICI în care suntem siguri că ai vrea să locuiești și tu

Au devenit, din nou, regine

În ultimele secole, pisicile s-au reabilitat în ochii oamenilor, iar pe Internet au devenit adevărate regine.

CBS a realizat un reportaj prin care a demonstrat amploarea prezenței pisicilor în mediul online. Astfel, conform companiei Friskies, producătoare de mâncare pentru pisici, 15% din tot traficul de pe Internet are legătură cu pisicile, iar asta înseamnă o industrie de zeci de miliarde de dolari. 

Un exemplu clasic este celebra pisică Maru, care a strâns aproape 250 de milioane de accesări pe Youtube.

Galeria foto de mai sus nu face excepție și vă prezintă pisicile ”ninja”. Imaginile sunt fascinante!

Citește și: FOTO ÎNDUIOȘĂTOARE. Transformările ULUITOARE prin care trec ANIMALELE fără stăpân, într-o singură zi, după ce sunt ADOPTATE

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă